Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Evropski regionalni gospodarski forum - Nova Gorica, 20.-21.oktober 2005

DATUM OBJAVE 05. maj 2005
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Organizacijski odbor foruma se je sestal v sredo, 4. maja 2005, v Novi Gorici. Na včerajšnjem sestanku so predstavniki organizacijskega odbora sprejeli osnovne cilje foruma, ki so trije:
1. razprava o uveljavljanju lizbonske strategije na regionalni ravni, s poudarkom na konkretnih ukrepih in politikah, ki so v posameznih regijah že dale dobre rezultate,
2. izmenjati izkušnje sodelujočih regij v koriščenju EU sredstev (strukturni in kohezijski skladi, komunitarni programi – vsako leto naj bi se predstavilo okvirno šest regij) in
3. vzpodbuditi kontakte med potencialnimi partnerji za izvajanje posameznih razvojnih projektov – s poudarkom na regionalnem sodelovanju srednje Evrope z državami JV Evrope.

Vzporedno z uradnim programom foruma, ki bo razporejen čez celotna dva dneva, bosta potekala tudi projektni bazar in bazar specializiranih publikacij. V okviru projektnega bazarja bodo organizirani bilateralni sestanki zainteresiranih podjetnikov in drugih udeležencev, v okviru bazarja specializiranih publikacij pa bodo udeležencem na voljo številne publikacije različnih institucij in udeležencev.

Skladno s tematskimi osnovami bo v kratkem zaključen seznam vabljenih iz Slovenije, ostalih držav Evropske unije, in kandidatk za članice Evropske unije, ki bodo prvo vabilo na forum prejeli že v začetku junija. Sicer pa bo forum odprte narave in ne bo namenjen samo povabljenim gostom.

Konec maja se bo prvič sestal programski odbor foruma, ki ga bo vodil župan Mirko Brulc. Programski odbor bo sprejel dokončen program foruma in metodologijo predstavitve regij.