Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Velika požarna ogroženost

DATUM OBJAVE 24. februar 2003
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

V času veljavnosti velike požarne ogroženosti je na celotnem območju Mestne občine Nova Gorica prepovedano kuriti, sežigati ali uporabljati odprti ogenj ter puščati ali odmetavati goreče in druge predmete oziroma snovi, ki lahko povzročijo požar.
Za nadziranje prepovedi kurjenja je uvedena požarna straža, ki jo izvajajo:
- Prostovoljno gasilsko društvo Čepovan,
- Prostovoljno gasilsko društvo Nova Gorica,
- Prostovoljno gasilsko društvo Dornberk,
na območju požarnega sektorja, ki ga pokrivajo.
- Aeroklub Nova Gorica in Aeroklub Edvard Rusjan Nova Gorica s preleti športnih letal na celotnem območju občine v skladu s terminskim planom, ki ga izdela Svetovalec za zaščito in reševanje.

Izvajalci izvajajo požarno stražo tako, da enkrat do dvakrat dnevno s gasilskim vozilom prevozijo njihovo območje ter po potrebi opozarjajo občane, ki ne upoštevajo predpisov požarne ogroženosti oziroma jih prijavijo organom policije ali inšpektoratu za požarno varnost. Poleg tega pregledajo in obnovijo vse zaraščene požarne ( gozdne ) poti na svojem območju.

Kontrolo in koordinacijo pri izvajanju požarne straže vrši Poveljnik civilne zaščite Mestne občine Nova Gorica.