Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Obisk predstavnikov Občine Latina

DATUM OBJAVE 18. november 2003
VIR Mestna občina Nova Gorica

Novogoriški župan Mirko Brulc je v ponedeljek, 17. novembra 2003, sprejel župana italijanske občine Latine Vicenza Zacchea, ki se je skupaj s podžupanom, predsednikom mestnega sveta in dvema mestnima svetnikoma mudil na tridnevnem obisku v Novi Gorici. Občini sta stike navezali preko krajevne skupnosti Banjšice, namreč v občini Latina kar 13 krajev nosi ime po prizoriščih bitk v prvi svetovni vojni, med njimi tudi po Banjšicah. Sodelovanje se je začelo junija letos, ko so Slovenijo obiskali predstavniki mesta Latina, krajevna skupnost Banjšice pa jim je vrnila obisk v septembru.
Na prvem uradnem srečanju sta župana spregovorila predvsem o možnostih sodelovanja na kulturnem, gospodarskem in turističnem področju, predstavniki občine Latina pa so podali tudi konkreten predlog pobratenja med občinama. Ob tej priložnosti so župana Mestne občine Nova Gorica povabili na zaključno slovesnost ob praznovanju 70-letnice nastanka mesta Latina 18. decembra letos.