Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Izjava župana Mirka Brulca glede sprejetja odloka za ustanovitev tretje slovenske Univerze

DATUM OBJAVE 30. januar 2003
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

"Ustanovitev tretje slovenske Univerze je zagotovo pomemben dogodek, saj si želimo, da bi imelo dostop do izobrazbe vse več študentov. Da se to dogaja na Primorskem, je za nas zelo pomembno. Vendar so bila naša pričakovanja še večja in sicer da bo Nova Gorica z ustanovitvijo te Univerze dobila še pomembnejši položaj, kar se pa pri sprejemu tega odloka ni zgodilo. Moja pričakovanja so velika glede na izjavo ministra Slavka Gabra, da bo s spremembo zakona o visokem šolstvu urejen tudi status fakultet, ki naj bi imele status pravnih oseb in s tem finančno in drugo avtonomijo. S sprejemom takega zakona bodo zadovoljene tudi potrebe področja severne Primorske.
Napačno je razumljeno, da gre za spore med Novo Gorico in Koprom glede sedeža Univerze. Naš namen je da glede na veliko zaledje onkraj državne meje in potrebe slovenskih zamejcev Univerzo oziroma fakultete približamo tudi tem sredinam.
O tretji primorski Univerzi se bomo pogovarjali tudi na sestanku s koprskim županom Borisom Popovičem, ki bo na obisku v Novi Gorici v torek, 4. februarja 2003."