Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Čezmejno sodelovanje med gledališči

DATUM OBJAVE 21. februar 2005
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

V okviru programa čezmejnega sodelovanja med gledališči v Novi Gorici in Gorici (I) je Slovensko narodno gledališče Nova Gorica v nedeljo, 20. februarja 2005, povabilo vse abonente gledališča Teatro Verdi iz Gorice na eno novejših gledaliških predstav MEDTEM, delo Srečka Fišerja (nastalo po motivih romana Premirje Prima Levija), ki je del projekta Evropske gledališke konvencije "Gledališča Evrope: ogledalo razseljenih ljudstev".

Projekt ETC in opus Prima Levija sta avtorja vzpodbudila k pisanju dramskega besedila o "potovanju po nikogaršnji zemlji telesa in duše". Fišer skozi Levijeva pričevanja o grozotah preganjenih Judov v času nacizma, o doživljanju svobode in vračanju domov postavlja današnjemu gledalcu vprašanja, ki zadevajo naš čas in prostor. Drzno, politično angažirano in hkrati globoko intimno Fišerjevo gledališko refleksijo o človeku in družbi, zgodovini in civilizaciji, spominu in pozabi ... je na oder izjemno uspešno postavil znani evropski režiser Janusz Kica.

Gledališka predstava sodi v sklop obeležitve spomina na 60. obletnico osvoboditve Auschwitza in konca 2. svetovne vojne.