Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Na novinarski konferenci predstavili spletno stran www.goriska.net

DATUM OBJAVE 17. november 2004
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

V programskem svetu Goriske e - regije smo se odločili, da informativne dveri Goriške dve leti in pol po prvotni postavitvi temeljito prenovimo. S prenovo smo želeli sistem še bolj prilagoditi potrebam in željam uporabnikov.

Grafična podoba prenovljene spletne predstavitve ohranja prepoznavnost in ločevanje po področjih, ki je bila dosežena s prvo postavitvijo strani. Ohranjeno je ločevanje po področjih (izobraževanje, kultura, uprava, okolje in komunala, zdravje, mladina, promet, turizem, kmetijstvo), obenem pa je na prvi strani na novo dodan kronološki prikaz novic iz vseh področij skupaj, kar omogoča obiskovalcem hiter pregled informacij z območja Goriške.
Najnovejša novica je najbolj poudarjena in se odpira skoraj v celoti. Stran popestri vodilna fotografija v zgornjem osrednjem delu, ki se spreminja.

Ob prenovi smo spletni sistem razširili tudi z nekaterimi novimi vsebinami. To so sklopi: 'koledar prireditev', 'v središču', 'foto galerija', 'vreme', 'ekološki podatki' in 'koristne povezave'. Predvsem bi opozorili na koledar prireditev, ki nam omogoča dnevni pregled dogodkov v Mestni občini Nova Gorica (želja pa je, da bi informacije o dogodkih razširili na širše področje Goriške). Opozarjamo tudi na imenik ustanov, ki omogoča povezave na ustanove s posameznih področij. Tudi tu gre za dinamičen sistem, ki se sproti dopolnjuje.

Pri oblikovanju vsebin na spletni strani www.goriska.net sodeluje širok krog ljudi (več kot 50) z različnih institucij in področij, ki sami urejajo vsebine, dodajajo slike in priponke. Trudili se bomo, da se bo krog vnašalcev vsebin na to spletno stran še razširil, saj bo tako tudi vsebina strani bogatejša.