Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Župan Mirko Brulc na konferenci v Rimu

DATUM OBJAVE 16. september 2005
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Danes dopoldan se je župan udeležil posveta v okviru konference z naslovom Oskrba in distribucija vode ter mestni promet, popoldan pa bo sodeloval na okrogli mizi na temo Politike lokalnih javnih storitev in razvojne perspektive v državah EU. Predstavniki združenj občin iz 5 novih članic EU (Slovenija, Češka, Slovaška, Poljska in Madžarska) ter pristojnih ministrstev se bodo na okrogli mizi pogovarjali o naslednjih temah:
1. decentralizacija
2. državna zakonodaja, ki se nanaša na javne storitve in službe
3. javne službe, ki delujejo v okviru občine oz. storitve, ki jih izvajajo občinske uprave
4. načini upravljanja javnih služb (partnerstvo z zasebnim sektorjem, zunanji izvajalci, ipd.)
5. ideje in potrebe po reformah in razvoju politike javnih služb v državi.

Namen pogovorov je združiti sogovornike iz državnih in lokalnih institucij ter se pogovoriti o uslugah splošnega interesa za vse članice EU. V okviru pogovorov naj bi se v sodelovanju z državnimi organi oblikovalo možne rešitve določenih problemov delovanja javnih služb (predlog spremembe zakonov, načina dela, ipd.)