Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Prižig lučk na meji, 13.12.2004

DATUM OBJAVE 15. december 2004
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Ob koncu letošnjega leta sta Mestna občina Nova Gorica in Občina Gorica skupaj priredili krajšo slovesnost ob prižigu lučk na božično-novoletni smreki, ki je potekala v ponedeljek, 13. decembra 2004, na novem trgu na meji kot simbolu prijateljstva in sodelovanja.
Prebivalce obeh Goric, ki so se dogodka udeležili v velikem številu, sta pozdravila župan Mestne občine Nova Gorica, gospod Mirko Brulc, in župan Občine Gorica, gospod Vittorio Brancati. V njunih pozdravih sta izpostavila predvsem željo po preseganju vseh meja ter pomen skupnega dela in sodelovanja za boljšo prihodnost, seveda ob spoštovanju različnih kultur in jezikov. Obenem sta izrazila željo, da bi skupen trg, kjer je letos potekala slovesnost ob vstopu Slovenije v Evropsko unijo in različni drugi skupni dogodki, zaživel in postal skupen prostor za srečevanje prebivalcev iz obeh strani meje.




Kulturni program prireditve "Prižig lučk na meji" so sooblikovali Pihalni orkester Vogrsko, otroški pevski zbor Osnovne šole Milojka Štrukelj iz Nove Gorice, mladinski zbor Marije Usmiljene in mešani pevski zbor Lojze Bratuž iz Gorice.
Po uradnem delu programa se je druženje nadaljevalo v prijetnem prijateljskem vzdušju ob kozarcu toplega čaja in kuhanega vina ter božični slaščici.