Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Obisk študentov Evropskega podiplomskega programa "Euroculture" v Novi Gorici in Gorici, 15.2.2005

DATUM OBJAVE 16. februar 2005
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

V torek, 15.2.2005, se je okoli 80 študentov in profesorjev iz osmih evropskih univerz mudilo na študijskem obisku v Gorici in Novi Gorici. Gre za študente, ki obiskujejo Evropski podiplomski program Univerze v Vidmu "Euroculture", ki je v letu 2005 posvečen predvsem temi "Ovire ali mostovi? Meje razširjene Evropske unije".
Dopoldan so študenti in profesorji preživeli v sosednjem mestu Gorica, kjer so se srečali z goriškim županom ter si ogledali goriški grad in novi trg na meji.
V popoldanskem času pa jih je v veliki sejni dvorani Mestne občine Nova Gorica sprejel župan Mestne občine Nova Gorica Mirko Brulc. V svojem nagovoru je na kratko predstavil Mestno občino Nova Gorica, spregovoril pa je tudi o pomenu in raznovrstnosti čezmejnega sodelovanja ob slovensko-italijanski meji.
Ob tej priložnosti so se gostje seznanili tudi z zgodovino goriškega območja od paleolitika do današnjih dni, s posebnim poudarkom na obdobju nastanka in razvoja mesta Nova Gorica, ki jo je predstavila etnologinja Goriškega muzeja mag. Inga Brezigar.
Obisk v Novi Gorici so zaključili z ogledom kulturno-zgodovinskih znamenitosti v frančiškanskem samostanu na Kostanjevici.