Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Srečanje petih županov

DATUM OBJAVE 18. maj 2005
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

V lanskem letu sta iz Gasilske zveze Goriške, ki zajema društva na območju petih občin (Brda, Kanal, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica in Šempeter – Vrtojba), zaradi notranjih nesoglasij izstopili Gasilsko društvo Nova Gorica in Gasilsko društvo Šempeter. Župani so na današnjem sestanku sprejeli izjavo, s katero se ne strinjajo s tem, da bi obstajali dve gasilski zvezi, čeprav gre pri ustanavljanju zvez za pristojnosti društev. O ustanovitvi še ene zveze namreč razmišljajo v društvih, ki sta izstopili. Župani zato pozivajo vsa gasilska društva na območju petih občin, naj se v skladu z zakonodajo in v skladu s pogodbo o izvajanju skupnih nalog na področju zaščite in reševanja ter gasilstva (pogodbo je podpisalo vseh pet županov) dogovorijo in ponovno začnejo sodelovati in da društvi, ki sta izstopili, ponovno pristopita k zvezi. Na ta način bo po mnenju županov gasilska služba najučinkovitejša.Vodja službe notranje revizije Mestne občine Nova Gorica je v nadaljevanju srečanja županom predstavila možnost organiziranja skupne službe za notranjo revizijo. Župani so že pred časom izrazili željo po tovrstni službi, ki bi vzpostavila ustrezni notranji nadzor v posameznih občinah. Župani so se dogovorili, da se bo revizorka najprej sestala s posameznimi župani in preučila obseg dela in pričakovanja posamezne občine, na osnovi katerih bodo nato oblikovani pogoji za vzpostavitev skupne službe petih občin na tem področju. Na ta način bi zmanjšali stroške, ki bi nastali, če bi se posamezna občina odločila za vzpostavitev samostojne službe za notranjo revizijo.
Mestni svet Mestne občine Nova Gorica bo na jutrišnji redni seji prvič obravnaval tudi predlog odloka o avto-taksi prevozih v Mestni občini Nova Gorica. Župani so podprli idejo, da bi v bodoče področje vseh petih občin, kamor bi kasneje poskusili vključiti še Občino Gorica (IT), obravnavali kot enoten prostor, tako da bi taksistom omogočili izvajanje dejavnosti ne glede na občinske meje.
Glede na to, da bo jutri na obisku v Mestni občini Nova Gorica minister za notranje zadeve Dragutin Mate in da ga bo sprejel tudi župan Mirko Brulc, so se župani dogovorili, da bo Brulc v imenu vseh petih županov ministru predstavil problematiko prehajanja meje, drog, kriminala in perečo problematiko vandalizma, ki se pojavljajo na območju vseh petih občin.