Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Predaja računalniške opreme invalidom iz programa Goriška e - občina

DATUM OBJAVE 09. december 2003
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Pomembnejši in večkrat poudarjeni cilj programa, ter iz njega izhajajoče naloge, je premagovanje digitalne ločnice, ki nastaja zaradi neenakih možnosti dostopa in uporabe informacijsko telekomunikacijskih storitev in povezav. Dostopnost oz. možnosti uporabe informacijskih storitev in povezav pogojuje nešteto faktorjev : prostorski ( lokacija uporabnika, mesto – podeželje ), ekonomski, generacijski, posebne potrebe ljudi. Zaradi tega poskušamo tudi preko programa e občina širiti vedenja in znanja o uporabi informacijskih storitev ter omogočati uporabo le-teh z sofinanciranjem nakupov strojne in programske računalniške opreme. V slednji sklop sodi financiranje nakupa računalniške opreme za Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica ter Društvo gluhih in naglušnih Severne Primorske. Skupna vrednost sofinanciranja dveh računalnikov je 880.000 Sit oz. 450.000 Sit za Društvo gluhih in naglušnih ter 430.000 Sit za Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica. Skupine uporabnikov s posebnimi potrebami lahko prav s pomočjo informacijskih storitev in povezav odpravijo ali vsaj občutno zmanjšajo razlike v možnostih dostopa do informacij ter komuniciranja in na ta način postanejo neodvisni in enakopravni z ostalimi uporabniki.
Namen programskega sveta in ostalih udeležencev programa je nadaljevati z opisnimi nalogami in akcijami tudi v prihodnje.