Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Evropski regionalni gospodarski forum - Nova Gorica, 27. - 28. oktober 2005

DATUM OBJAVE 12. september 2005
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Razprava, ki bo temeljila na razvoju regij, bo potekala v treh vsebinskih sklopih:1. uveljavljanje lizbonske strategije na regionalni ravni s poudarkom na konkretnih ukrepih in politikah, ki so v posameznih regijah že dale dobre rezultate. Vsako leto se bo predstavilo šest regij.
2. izmenjava izkušenj sodelujočih regij v koriščenju EU sredstev (strukturni in kohezijski skladi, komunitarni programi)
3. oblikovanje povezav med potencialnimi partnerji za izvajanje posameznih razvojnih projektov – s poudarkom na regionalnem sodelovanju srednje Evrope z državami JV Evrope.

Glavni poudarek foruma bo vsako leto na vlogi regij v uresničevanju lizbonske strategije, tema forumov pa se bo prilagajala aktualnim razmeram. Letos se bodo na forumu predstavile naslednje regije: Baden Wüerttenberg, Flandrija, Friuli Venezia Giulia, Lombardia, Steiermark in Stockholm. Vzporedno z uradnim programom foruma, ki bo razporejen čez celotna dva dneva, bosta potekala tudi projektni bazar in bazar specializiranih publikacij. V okviru projektnega bazarja bodo organizirani bilateralni sestanki zainteresiranih podjetnikov in drugih udeležencev, v okviru bazarja specializiranih publikacij pa bodo udeležencem na voljo številne publikacije različnih institucij in udeležencev.

Organizatorji si želijo predvsem udeležbe udeležencev, ki jih ta tematika izrecno zanima in se ji posvečajo tudi pri svojem strokovnem delu. Nadaljnji cilj je, da bi forum ne bil zgolj informativen. Na forumu naj bi si udeleženci izmenjali izkušnje in navezali konkretne poslovne povezave. Že zdaj potrjeno visoko število udeležencev je nedvomno dokaz, da je tema regij aktualna in da si različni subjekti želijo informacij na konkretnih primerih in izkušnjah. Udeleženci bodo pred začetkom foruma prejeli poseben vprašalnik, v katerem bodo navedli njihove želje in potrebe, tako da bodo srečanja na forumu pripravljena na osnovi vnaprej izraženih poslovnih interesov.

Delovni jeziki foruma bodo: slovenski, angleški, italijanski, hrvaški in srbski. Gradiva foruma pa bodo pripravljena v slovenskem in angleškem jeziku.

Vse dodatne informacije lahko potencialni udeleženci pridobijo na Oddelku za gospodarstvo Mestne občine Nova Gorica, tel. 05 33 50 171, e-mail: tanja.zgur@nova-gorica.si.