Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Delavnica Financiranje obnovljivih virov in učinkovite rabe energije

DATUM OBJAVE 09. september 2005
VIR Mestna občina Nova Gorica

Toplota in električna energija se nam še vedno zdita samoumevni dobrini, ne da bi se sploh vprašali, koliko onesnaženja je povezanega z njunim pridobivanjem. Dejstvo je, da količina nafte ni neomejena in da je nujno začeti razmišljati o zamenjavi ogrevanja s fosilnimi gorivi za ogrevanje z domačimi, obnovljivimi viri energije. Spodbujanje rabe obnovljivih virov in učinkovite rabe energije je ena od prioritet, ki si jo je zadala Slovenija.

Na delavnici bomo predstavili, kakšna je vloga obnovljivih virov in učinkovite rabe energije v energetski politiki Slovenije, pogledali, kakšna je ekonomika tovrstnih projektov, in spregovorili o spodbudah razvoja na področju varstva okolja z dajanjem kreditov oziroma poroštev za okoljske naložbe in z drugimi oblikami pomoči. Poleg tega bomo predstavili lokalne projekte učinkovite rabe energije (URE) in obnovljivih virov energije (OVE) ter skupaj prediskutirali, kako izkoristiti potencial OVE in URE na Primorskem.

Informacije in prijave:
telefon: 01/237 31 60,
faks: 01/ 437 40 54
elektronska pošta: info@eco-con.si