Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Skupna novinarska konferenca Mestne občine Nova Gorica in Občine Gorica, 6.12.2004

DATUM OBJAVE 08. december 2004
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

V ponedeljek, 6. decembra 2004, se je v beli dvorani Občine Gorica v Gorici (IT) odvijala skupna novinarska konferenca Mestne občine Nova Gorica in Občine Gorica. Na njej sta župana Mirko Brulc in Vittorio Brancati skupaj s sodelujočimi kulturnimi institucijami predstavila skupen glasbeni in gledališki program za sezono 2004/2005.
Slednji predvideva skupno baletno predstavo SNG Maribor "Grk Zorba" in koncert Simfoničnega orkestra iz Budimpešte v gledališču Verdi v Gorici ter najvišje popuste za vse abonente v vseh štirih sodelujočih institucijah (Slovensko narodno gledališče Nova Gorica, Kulturni dom Nova Gorica, Gledališče Verdi in Kulturni center Lojze Bratuž). V okviru omenjenega sodelovanja sta občini pripravili tudi dvojezično zgibanko "Mozaik", v kateri so prvič skupaj predstavljene sodelujoče institucije in njihovi programi.
Ob tej priložnosti je Slovensko narodno gledališče prisotne obvestilo, da bo naslednje leto abonentom iz Gorice podarilo predstavo "Zeleni ptiček", ki bo opremljena z italijanskimi podnapisi.

V nadaljevanju sta župana novinarjem predstavila skupno prireditev "Prižig lučk na meji", ki bo potekala v ponedeljek, 13. decembra 2004, ob 18. uri na novem trgu na meji.
Prižig lučk je bil doslej tradicionalen dogodek v Novi Gorici in Gorici, letos pa bo prižiganje lučk na smreki skupno in preneseno na novi trg na mejo. V kulturnem programu bodo sodelovali nastopajoči iz obeh občin, in sicer Otroški pevski zbor Osnovne šole Milojke Štrukelj, Pihalni orkester Vogrsko, Otroški pevski zbor župnije usmiljene Marije iz Gorice in Mešani pevski zbor Lojze Bratuž iz Gorice. Obenem bo to nova priložnost za druženje ljudi z obeh strani meje, za katere so vse ograje že zdavnaj padle.
Glede novega trga na meji sta župana napovedala, da občinski upravi v okviru promocijskih turističnih akcij pripravljata skupno zgibanko o novem trgu, ki bo predvidoma izšla še pred iztekom letošnjega leta.

Župan Mestne občine Nova Gorica se je na koncu zahvalil Fundaciji Hranilnice iz Gorice, ki je vsem osnovnim in srednjim šolam v Mestni občini Nova Gorica podarila knjigo v slovenskem jeziku z naslovom Dobrodošli v Furlaniji.