Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Izjava župana Mestne občine Nova Gorica Mirka Brulca o izjavah svetnika Roberta Goloba v zvezi s sodnimi spisi MONG v sporu z družbo SGP

DATUM OBJAVE 28. marec 2008
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

"Odzivam se na izjave svetnika Mestnega sveta Mestne občine Nova Gorica gospoda Roberta Goloba, ki je, po poročanju medijev, na novinarski konferenci pojasnil nadaljnje korake Odvetniške družbe Čeferin v zahtevah stanovalcev do družbe SGP ter ugotavljal nesodelovanje Mestne občine Nova Gorica oziroma njenih pravnih zastopnikov v primeru SGP pri zbiranju potrebne dokumentacije za vložitev tožbe stanovalcev.

Naj pojasnim, da je prošnjo za sestanek med predstavnikom Odvetniške družbe Čeferin in pravnimi zastopniki Mestne občine Nova Gorica na mestno občino posredovala kar poslovna sekretarka Istrabenz Gorenje d.o.o. Nova Gorica. Do sestanka je prišlo, saj je mestna občina pripravljena sodelovati v vseh postopkih, ki bi lahko pripomogli do pozitivnega razpleta za stanovalce.

Tako so se v torek, 11. marca 2008, na mestni občini sestali pravni zastopniki MO Nova Gorica z zastopnikom Odvetniške pisarne Čeferin. Na tem sestanku je pooblaščeni odvetnik mestne občine odvetniku Odvetniške pisarne Čeferin povedal, da stanovalce že zastopa tudi druga pooblaščenka in da je le ta na podlagi dogovora z upravljalci stanovanjskih stavb vložila izpodbojne tožbe. Na tem sestanku je pooblaščeni odvetnik Mestne občine Nova Gorica po odvetniški dolžnosti zavrnil vpogled v sodne spise.

Ob tem obstaja bojazen, da bi bile informacije uporabljene v nasprotju z interesi mestne občine, to pa izhaja iz pomisleka, da svetnik Robert Golob simpatizira s stranko Zares, v zvezi s katero je pogosto omenjen tudi predsednik uprave družbe SGP Miha Šegula.

Odvetniku Odvetniške družbe Čeferin je bilo predstavljeno tudi dejstvo, da MONG v tožbah zoper SGP svoje pravice uveljavlja na čisto drugih pravnih temeljih, kot bi bili temelji posameznih občanov – jasno je, da občani ne bi mogli uveljavljati zahtevkov do SGP iz naslova statusa javne infrastrukture. Pojasnjeno mu je bilo tudi, da je MONG s Predpogodbo z dne 04.02.2008 z upravniki večstanovanjskih hiš na območju Nove Gorice (prilagam v prilogi), sklenila dogovor o usklajenem delovanju pri pridobitvi potrebnih funkcionalnih zemljišč etažnih lastnikov, za kar so se zavezali skleniti glavne pogodbe takrat, ko bo pravna podlaga to dopuščala.

MONG na sestanku ni zavrgla možnosti za sodelovanje z Odvetniško družbo Čeferin.
Udeleženci sestanka so soglašali, da obstaja skupni interes za sodelovanje, da pa se bo Odvetniška družba Čeferin informirala pri odvetnici, ki je v imenu občanov že vložila tožbe, o obsegu teh tožb ter o možnosti še drugih sodnih postopkov.

Odvetnik Odvetniške družbe Čeferin se je strinjal z zaključki sestanka in ob tem povedal, da mu je bila problematika na tem sestanku prvič predstavljena z vsemi pravnimi argumenti.

Za konec pa še tole: Zelo pomenljiva je izjava svetnika Roberta Goloba, ki je objavljena v Žurnalu24 v torek, 25. marca 2008, v članku z naslovom Še ena stranka v sporu: "Nočem, da bi se moje plačilo odvetniških storitev interpretiralo kot kupovanje volivcev," pravi Robert Golob."

Torej v katerem interesu dobrohotno plačuje odvetniške storitve? Zares se sprašujem, kaj je njegov pravi interes?"

Priloga:

Pogodba SGP
Mirko Brulc, župan
Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti