Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Poseka topolov na travniku pred mestno občino

DATUM OBJAVE 07. april 2008
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Danes so bili na travniku pred Mestno občino Nova Gorica posekani topoli. Hortikulturna komisija mestne občine je to odločitev sprejela iz več razlogov:
- Iz Doma upokojencev Nova Gorica in Osnovne šole Kozara je mestna uprava prejela pritožbi, da cvetovi topolov mašijo reže v klimatskih napravah, poleg tega pa naj bi zaradi teh cvetov imelo težave z alergijo več starejših oseb.
- Gozdarska stroka je mnenja, da so topole, ki so bile vsajene za izsuševanje močvirnate travnika, že izpolnile življenjsko dobo. Pregled topolov je namreč pokazal, da so že zelo stari, ponekod votli, ob burji odpadajo veje in so zato tudi nevarni.
- V kratkem bo Komisija za hortikulturo MONG sprejela odločitev, katera nova drevesa se bo na tem območju zasadilo. Prav tako bo v kratkem na travniku posejana trava.