Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Osnovna šola Simona Kosa Podbrdo je na konferenci prejela priznanje Zlati kabel za najboljši primer pedagoških inovacij v okviru eTwinning projektov

DATUM OBJAVE 18. april 2008
VIR Mestna občina Nova Gorica

V ponedeljek, 14. aprila, je v hotelu Mons v Ljubljani potekala tretja letna konferenca programa eTwinning. eTwinning projekti naj bi evropskim šolam omogočili sodelovanje s pomočjo uporabe informacijskih in komunikacijskih tehnologij in na ta način širili pedagoška, družbena in kulturna znanja. Enostavneje povedano: z eTwinningom Evropska komisija podpira uporabo sodobnih tehnologij in mednarodno sodelovanje v izobraževanju. Na konferenci so pred več kot 130 učitelji iz Slovenije, Hrvaške in Makedonije svoj eTwinning projekt predstavili tudi učenci 8. razreda osnovne šole iz Podbrda.

Osnovna šola Simona Kosa Podbrdo je na konferenci prejela priznanje Zlati kabel za najboljši primer pedagoških inovacij v okviru eTwinning projektov.

Naša šola je majhna šola, z nekaj čez 80 učenci, toda pomembna tudi kot kulturno središče Baške grape. Internetna avtocesta do Podbrda je občutek oddaljenosti in \"zaBačenosti\" dokaj omilila. Tudi krajani lahko to občutijo na brezplačnih tečajih računalništva na šoli.

Zato sodelujemo v takih projektih kot je eTwinning. 2000 km do Portugalske je za sodelovanje preko spleta \"mačji kašelj\". Slike so najlažji način sporazumevanja med narodi. Tudi med Slovenci in Portugalci. Sploh pri fiziki, kjer marsikaj ne razumemo niti v slovenščini. Tako smo s Portugalci zbirali fotografije in kratke filme iz našega vsakdanjega življenja, ki so v povezavi z osnovnošolsko fiziko in naravoslovjem. Vsako fotografijo ali film opremimo s kratko razlago ali vprašanjem v treh jezikih: slovenščini, angleščini, portugalščini.

Vse fotografije in filme, skupaj s komentarji, objavljamo na spletnem naslovu http://picasaweb.google.com/phisica Poleg tega pa smo si s Portugalci izmenjali še predstavitve naše države, pokrajine, kraja, šole in nas samih. Našo skupno spletno stran najdete pod http://phisica.googlepages.com/Slike in uporabne predstavitve objavljamo tudi na Wikipediji. Podbrdo je tako edino slovensko mesto, ki ga najdete predstavljenega na portugalski wikipediji in najmanjši slovenski kraj, ki ga najdete na angleški wikipediji.

Naravoslovni predmeti se včasih komu zdijo "težji", sploh fizika. Zbiranje slik in povezovanje učnih predmetov z vsakdanom pa lahko odpihne strah pred \"težavnostjo\" predmeta.

Ambrož Demšar, Osnovna šola Simona Kosa Podbrdo