Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Dva nova javna razpisa MO Nova Gorica za pridobitev sredstev na področju gospodarstva

DATUM OBJAVE 08. maj 2008
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

o Na Javni razpis za spodbujanje začetnih investicij in investicij v razširjanje dejavnosti in razvoj ter projektov inovacij se lahko prijavijo podjetja z najmanj eno zaposleno osebo, ki imajo sedež na območju Mestne občine Nova Gorica ali investirajo na območju Mestne občine Nova Gorica. Na ukrep sofinanciranje projektov inovacij se lahko prijavijo tudi fizične osebe s stalnim prebivališčem na območju Mestne občine Nova Gorica.
Okvirna višina razpoložljivih sredstev za izvedbo tega razpisa znaša 164.000 EUR.
Kot upravičeni stroški za začetne investicije in investicije v razširjanje dejavnosti in razvoj se štejejo stroški materialnih investicij, ki pomenijo investicijo v opredmetena osnovna sredstva (nakup strojev in opreme) in stroški nematerialnih investicij, ki pomenijo investicijo v neopredmetena osnovna sredstva (patenti, licence, know how, nepatentirano tehnično znanje).
Kot upravičeni stroški za projekte inovacij se štejejo stroški za pridobitev patenta, stroški za pridobitev patenta za krajšo dobo, stroški za zaščito blagovne znamke, materialni stroški za izdelavo prototipa, stroški dela osebja, ki se ukvarja izključno z raziskovalnimi aktivnostmi na projektu, stroški zunanjih sodelavcev in stroški instrumentov specializirane opreme, ki se uporablja pri izvedbi projekta.

o Na Javni razpis za spodbujanje promocijskih aktivnosti podjetij se lahko prijavijo podjetja, ki imajo sedež na območju Mestne občine Nova Gorica.
Kot upravičeni stroški se štejejo stroški najema razstavnega prostora in postavitve stojnice na sejmu ali razstavi doma ali v tujini.

Okvirna višina razpoložljivih sredstev znaša 10.000 EUR.

Sredstva so namenjena za tiste aktivnosti oziroma projekte, ki so se realizirali v obdobju od 16.10.2007 do 15.9.2008.
Javna razpisa sta odprta do 6.6.2008.

Vse dodatne informacije so na voljo na Mestni občini Nova Gorica, Oddelku za gospodarstvo, za člane Obrtne zbornice pa tudi na Območni obrtni zbornici Nova Gorica.

Razpisa bosta od jutri dalje objavljena tudi na spletni strani Mestne občine Nova Gorica - www.nova-gorica.si