Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Koncert na meji - Trg Evrope, 23. junij 2008

DATUM OBJAVE 17. junij 2008
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

"Koncert na meji 2008"NOMADI in AVTOMOBILI
23. JUNIJ 2008 - ob 20.30
TRG TRANSALPINA / TRG EVROPE – GORICA/NOVA GORICA

Pri organizaciji koncerta sodelujejo ZSKD, ZSKP, KGŠ, Nomadi Fans Club iz Krmina, združenje Canzoni di confine iz Vidma in zadruga Maja.

Pokrovitelji dogodka so: Dežela Furlanija Julijska Krajina, Slovenska konzulta pri goriški Občini, Slovenska konzulta pri goriški Pokrajini, Trgovska zbornica Gorica, SKGZ, SSO, HIT iz Nove Gorice, Fundacija goriške hranilnice, KB 1909, Komunala iz Nove Gorice in Kmečka banka – Čedajska banka iz Gorice.

Medijski sponzorji: Primorski dnevnik, Slovenski sedež RAI v Trstu, Novi Matajur, Novi glas, Radio Robin, Vi- Tel, Radio Gorizia 1, Il Piccolo, Il Messaggero in Voce Isontina.

Koncert na skupnem trgu pomeni nadaljevanje povezovanja obeh Goric v mesto brez delitev, v mesto, živi kot eno. Koncert na meji je zato priložnost, da se skupaj srečamo ob glasbi slovenskih in italijanskih glasbenikov.

Program bo povezovala Marjana Remiaš.Pridružite se nam na brezplačnem koncertu na trgu obeh Goric!Informacije:
Kulturni dom Gorica, Ul. I. Brass, 20, 34170 Gorica, Italija, T +39 0481 33288, www.kulturnidom.it
Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg, 4, 5000 Nova Gorica, T + 386 5 3354013, www.kulturnidom-ng.si

Nomadi

Glasbena skupina Nomadi spada med najbolj priljubljene in prepoznavne pojave na italijanski glasbeni sceni. Od leta 1963, ko so Nomadi prvič nastopili pred publiko, se je v bendu zvrstilo več glasbenikov v zadnjih 9-ih letih pa so člani skupine: Beppe Carletti (klaviature), Daniele Campani (bobni), Cico Falzone (kitara), Danilo Sacco (vokal in kitara),Massimo Vecchi (bas in vokal), Sergio Reggioli (violina in tolkala).
V svoji dolgoletni glasbeni karieri so Nomadi izdali 31 albumov, v živo pa jih vsako leto na 140-ih koncertih obišče povprečno 500.000 ljubiteljev njihov glasbe.
Ob glasbi so òlani benda aktivni tudi v sociali z nabiranjem denarja za pomoč prebivalcem nerazvitih držav.
V polnem teku je njihova turenja, letos pa so med drugim kot gostje nastopili tudi na festivalu popevke Sanremo. Letos Nomadi praznujejo 45 let neprekinjenega glasbenega delovanja, ki ga bodo odbeležili od 20. do 22. junija v Folgariji (Trentinsko Gornje Poadižje), nakar bodo 23. nastopili na Koncertu na Meji.

Avtomobili

Novogoriška skupina Avtomobili letos praznuje 25-letnico svojega obstoja in je najstarejša slovenska rockovska skupina, ki je ves čas svojega obstoja kontinuirano delovala vsa leta.
Že kmalu po nastanku leta 1982 so izdali svoj prvi lp-Luna je zopet polna, ki jih je predstavil takratni jugoslovanski publiki. Plošča je bila zelo dobro sprejeta tako med kritiki kot med poslušalci, njihovi vsejugoslovanski prepoznavnosti pa je pripomogla tudi zmaga na takrat zelo odmevnem festivalu v Subotici. Sledila so leta uspešne jugoslovanske kariere, ki pa se je končala z osamosvojitvijo Slovenije.
Avtomobili so uspešno nadaljevali svojo glasbeno pot in do danes izdali deset albumov. V tem času so bili dvakrat razglašeni za najboljšo slovensko rockovsko skupino (Zlati petelini), velikokrat zmagali na festivalu pop delavnica ter sodelovali tudi z mnogimi drugimi priznanimi glasbeniki, tako na ploščah kot tudi v živo (Zoran Predin, Arsen Dedič, Miran Rudan, Tomaž Domicelj....).
Njihova zadnja studijska plošča z naslovom Mesta železniških posta, je izšla novembra 2006. Osrednji motiv v notranjosti ovitka zadnjega albuma je prav železniška postaja na kateri se bo zgodil Koncert na meji.