Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Župan Mirko Brulc sprejel predstavnike podjetja CORECOM iz Trsta

DATUM OBJAVE 04. julij 2008
VIR Mestna občina Nova Gorica

Župan Mestne občine Nova Gorica Mirko Brulc je danes sprejel predstavnike podjetja CORECOM (Comitato regionale per la comunicazione nel Friuli Venezia Giulia – Deželni odbor za komunikacijo v Furlaniji Julijski Krajini). Predstavili so pobudo "Številne male zgodbe nastajajo ob meji", v okviru katere želijo izvedeti in razumeti kako padec meje doživljajo slovenski in italijanski prebivalci iz Nove Gorice, Gorice, Kopra in Trsta, ki so bili ob meji rojeni in so z njo živeli.

Projekt sta zasnovala umetnika Roberta Cianciola in Massimo Premuda. Pripravila sta številne intervjuje z ljudmi, ki živijo ob meji. Spraševala sta jih kakšni so njihovi občutki sedaj, ko meje ni več, ali se je po padcu meje njihovo življenje spremenilo, je sedaj boljše/slabše, ipd.

15. julija 2008, ob 19.30, bo na območju nekdanjega mejnega prehoda Škofije v okviru projekta organizirana prireditev, ko bodo širši javnosti prvič predstavljeni rezultati opravljenega dela. Med 15. julijem in 17. avgustom se bodo intervjuji predvajali na velikih ekranih, ki bodo nameščeni na nekdanjih carinskih kontrolnih točkah na Škofijah.

Projekt se bo zaključil s simpozijem, ki bo 19. septembra v Trstu in na katerem se bodo strokovnjaki soočili ter pripravili skupne zaključke.