Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Podpis Pogodbe o medsebojnih obveznostih in opremljanju za t.i. Majske poljane

DATUM OBJAVE 07. julij 2008
VIR Mestna občina Nova Gorica

Mirko Brulc, župan Mestne občine Nova Gorica se je danes, dne 7.7.2008 sestal z direktorjem Primorja d.d. iz Ajdovščine gospodom mag. Dušanom Črnigojem, kot predstavnikom investitorja stanovanjske pozidave ter gospo Andrejo Triller Tanin in gospodom Borisom Tumo, vodilnima delavcema družbe IMMORENT Ljubljana d.o.o., kot investitorjem trgovske pozidave na območju t.i. Majskih poljan ob železniški postaji v Novi Gorici. Sodelovala je tudi direktorica stanovanjskega sklada Mestne občine Nova Gorica gospa Nataša Leban.

Prisotni so podpisali Pogodbo o medsebojnih obveznostih in opremljanju, s katero oba investitorja prevzemata izgradnjo komunalne infrastrukture, in sicer rekonstrukcijo Prvomajske ceste skupaj z rekonstrukcijo vodovoda v njej ter izgradnjo odvodnika meteorne vode v Sočo. Rekonstrukcija Prvomajske ulice bo dokončana v letu 2009, meteorni odvodnik pa leto kasneje.

Vrednost del, ki sta se jih zavezala izvesti investitorja znaša 12 MIO €.

Obenem je Stanovanjski sklad Mestne občine Nova Gorica sklenil z družbo Primorje d.d. predpogodbo, s katero, si je zagotovil zemljišča za izgradnjo 40-50 stanovanj za mlade družine. Pogodbo bosta stranki sklenili najkasneje v treh mesecih, odkup pa se bo izvršil po ceni, kot je družba Primorje zemljišče odkupila od Slovenskih železnic.

Podpis pogodb pomeni osnovo za nemoten potek del in preprečitev poplavljanja pretežnega dela mesta.