Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Izjava župana Mestne občine Nova Gorica Mirka Brulca v zvezi s predlogom za ustanovitev igralniško zabaviščnega centra v Občini Šempeter - Vrtojba

DATUM OBJAVE 09. julij 2008
VIR Mestna občina Nova Gorica

Objavljami izjavo župana Mestne občine Nova Gorica Mirka Brulca v zvezi s predlogom za ustanovitvitev igralniško zabaviščnega centra v Občini Šempeter - Vrtojba:


"V zadnjih dneh je bila javnost seznanjena z nekaterimi novimi pobudami na področju širjenja in razvoja goriške igralniške destinacije.

Občina Šempeter-Vrtojba in podjetje Daimond sta podpisala pismo o nameri za izgradnjo igralniško zabaviščnega centra na območju te občine. Hit je na ta projekt odgovoril s proti-predlogom, po katerem bi štiri lokalne skupnosti (Nova Gorica, Šempeter-Vrtojba, Renče-Vogrsko in Miren-Kostanjevica) ter HIT ustanovile novo, skupno družbo koncesionarko.
Urad RS za nadzor prirejanja iger na srečo je ravno te dni zaprosil Mestno občino Novo Gorica za podajo mnenja o, že pred temi dogodki vloženi, Hitovi prošnji za dodelitev koncesije za igralnico v Občini Šempeter- Vrtojba.

Kot župan Mestne občine Nova Gorica, nosilne občine v tem igralniško-turističnem zaokroženem območju, ne morem ostati neprizadet in želim javno izraziti svoje mnenje in svoje pomisleke ob rob temu dogajanju.

Igralniška dejavnost, kot ena izmed strateških usmeritev te regije, seveda ni področje, s katerim bi se lahko nepremišljeno poigravali.

Nad vsemi posamičnimi interesi in solo projekti mora biti skrb za skupno dobro in želja po čim hitrejšem razvoju regije in čim uspešnejšem nadaljevanju naše zgodbe o igralniškem uspehu. Če se postaviš v vlogo privatnega investitorja ali če zasleduješ javni interes, ki se dobro ujema z družbeno odgovornim podjetništvom, mora biti načrtovanje igralništva na Goriškem v vsakem primeru pretehtano, poslovno utemeljeno, predvsem pa usklajeno in ob sodelovanju vseh, ki krojijo to dejavnost ali pa zgolj čutijo njene pozitivne in negativne posledice.

Na tem področju smo zelo uspešni in veliko znamo. Pa vseeno premalo, da bi si medsebojno neposredno konkurirali ali celo metali polena pod noge. Drobitev moči je zgolj voda na mlin sosednji italijanski in drugi evropski konkurenci, ki bo vsako našo napako izrabila sebi v prid.

V tej luči pozivam Hit in Daimond, da se čim prej pogovorita o svojih poslovnih načrtih in poiščeta možnosti partnerskega sodelovanja.

Še več, zato da pride do dogovora in skupne rešitve, sem pripravljen prevzeti tudi vlogo posrednika. Igralniško zabaviščni center v Vrtojbi je namreč lahko nov impulz gospodarskega zagona ne samo občin Nova Gorica in Šempeter-Vrtojba, temveč cele regije, zato o njem ne moremo polemizirati preko medijev, temveč za skupno mizo in skozi strpen dialog . Projekt si zasluži tehten premislek, izmenjavo argumentov, trezne in umirjene pogovore ter usklajen nastop vseh vključenih in zainteresiranih gospodarskih in političnih subjektov.

Sam bom storil vse, kar je v moji moči, da bi, ob teh zadnjih predlogih, prišlo do tvornega in sporazumnega zaključka ter, posledično, do usklajenega razvoja igralniške dejavnosti na Goriškem."


Mirko Brulc
ŽUPAN