Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Župan Brulc pisal ministru Ruplu glede usode Primorskega dnevnika

DATUM OBJAVE 14. avgust 2008
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Spoštovani!

V ponedeljek, 11. avgusta 2008, smo se na Mestni občini Nova Gorica sestali župani občin Mestne Občine Nova Gorica Mirko Brulc, župan Občine Kanal ob Soči Andrej Maffi, župan Občine Miren – Kostanjevica Zlatko Martin Marušič, župan Občine Renče – Vogrsko Aleš Bucik in podžupan Občine Šempeter – Vrtojba Zvonko Mavrič (nadomeščal opravičenega Dragana Valenčiča). Spregovorili smo o nekaterih aktualnih temah na Goriškem, med njimi pa smo posebno pozornost namenili negotovi usodi Primorskega dnevnika v sosednji Italiji.

Kot vam je znano, nedavno sprejeti finančno - proračunski odlok italijanske vlade izdatno zmanjšuje sredstva tudi v založniškem sektorju. To pa posledično pomeni, da bo odlok močno prizadel manjše časopise, med njimi tudi slovenski dnevnik v zamejstvu - Primorski dnevnik. Župani smo zato na srečanju izrazili interes za obstanek tega časopisa, ki je aktualen, objektiven in korekten ter povezuje Slovence z obeh strani meje, kar se nam zdi zelo pomembno,
Izvedeli smo, da ste tudi sami v zadnjem mesecu dni že večkrat posredovali pri italijanskih oblasteh in se zavzeli za podporo slovenskemu časniku. Taka vaša prizadevanja zelo podpiramo in vas vsekakor prosimo, da vztrajate in zagovarjate stališče, da je Primorski dnevnik zelo pomemben za slovensko manjšino in bi zato njegova ukinitev zmanjšala že pridobljene manjšinske pravice.

Prejmite lepe pozdrave!

Mirko Brulc
ŽUPAN