Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Sestanek glede dokončanja hitre ceste čez Rebrnice

DATUM OBJAVE 11. november 2008
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Franc Slak, predsednik Nadzornega sveta DARS-a, je zbranim predstavil dosedanji potek gradnje hitre ceste. Mirko Brulc, Matej Arčon in mag. Ivan Princes pa so predsedniku razložili svoje poglede na gradnjo hitre ceste, opozorili na težave, ki pri tem nastajajo in izrazili zaskrbljenost nad dolgotrajnimi postopki. Predsednik Nadzornega sveta DARS-a je povedal, da 17. 11. 2008 poteče rok za pritožbo na izbiro izvajalca za strojno opremo v predorih na omenjeni hitri cesti. Dodal je še, da če pritožbe ne bo, bo veljal petmesečni rok za montažo te opreme. Zbrani so se dogovorili, da se v isti sestavi ponovno srečajo z Direkcijo RS za ceste in upravo DARS-a po 17. 11. 2008, ko bo že znano, ali je bila vložena pritožba ali ne, oziroma natančneje med 20. in 30. novembrom 2008. Takrat naj bi uprava DARS-a sporočila:

- rok dokončanja hitre ceste,
- kakšen bo režim na hitri cesti, ko bo pihala burja (zaradi zapor stare ceste oziroma omejitev vožnje za tovornjake že zdaj prihaja do gospodarske škode,)
- kakšna je odločitev glede sanacije poškodb, ki so nastale v času gradnje hitre ceste na obstoječi stari cesti čez Rebrnice, na dovoznih poteh in na objektih, v katere je vdirala voda.