Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Novosti na projektu Vinske turistične ceste spodnje Vipavske doline

DATUM OBJAVE 05. februar 2009
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Začetki projekta Vinske turistične ceste spodnje Vipavske doline segajo v leto 1996, ko smo si za prioritetne cilje postavlili dvig kvalitete in širitev ponudbe, povezovanje članov in povečanje razpoznavnosti vin vipavskega vinorodnega okoliša. Za dvig kakovosti ponudbe smo za člane vinske ceste izvedli delavnice in svetovanja s področja urejanja proizvodnih in degustacijskih prostorov ter okolice domačij, izobraževanja in delavnice s področja spajanja hrane in vina ter delavnice s področja strežbe. V skladu s takrat nastajajočim pravilnikom smo oblikovali, izdelali in postavili označitvene table članom vinske ceste ter oblikovali in izdelali promocijski material, s katerim smo predstavljali celotno območje vinske turistične ceste in člane ne prireditvah in sejmih doma in v tujini. Pri promociji vin naših članov sodeluje tudi Mestna občina Nova Gorica, ki je vina naših vinarjev uvrstila med svoja poslovna darila in jih vsako leto nekaj izbere za protokolarna vina. Vina naših članov pa so tudi redno prisotna na vseh pomembnejših prireditvah Mestne občine Nova Gorica.

V letu 2008 smo se zaradi številnih sprememb odločili za popolno prenovo projekta. V ta namen je bil konec leta 2008 tudi imenovan nov projektni svet, dosedanji člani pa so na skupščini tudi potrdili osnovne dokumente za delovanje vinske ceste. To sta »Poslovnik projektnega sveta vinske turistične ceste spodnje Vipavske doline – VTC 2/I« (v nadaljevanju: poslovnik) in »Pravilnik o minimalnih pogojih za članstvo na vinski turistični cesti spodnje Vipavske doline« (v nadaljevanju: pravilnik). Prvi določa pravila poslovanja projektnega sveta kot organa, ki vodi vinsko turistično cesto in opredeljuje člane projektnega sveta. Pravilnik med drugim opredeljuje geografsko območje vinske turistične ceste, prioritetne cilje projekta, pogoje za članstvo in način pridobitve statusa člana. Člani, ki zagotavljajo osnovno ponudbo vinske turističen ceste so lahko vinogradniki–vinarji, ki so registrirani za prodajo nestekleničenega in stekleničenega vina ter turistične kmetije (osmice, vinotoči, izletniške kmetije in turistične kmetije z nastanitvijo). Pravilnik sicer tudi predvideva članstvo dodatne ponudbe, vendar bomo te člane sprejemali kasneje.

S sprejetjem poslovnika in pravilnika ugasne dosedanje članstvo. Člani, ki želijo svoje članstvo podaljšati, se morajo ponovno prijaviti na predpisanem obrazcu »Prijavni obrazec in pristopna izjava«, ki je sestavni del pravilnika. Iz tega obrazca bomo pridobili podatke, ki bodo služili za nadaljnje delo na projektu. Članstvo lahko pridobijo ponudniki, ki proizvajajo in prodajajo vina priporočenih in dovoljenih sort vipavskega vinorodnega okoliša, imajo pridobljeno dovoljenje za promet, proizvajalci pa morajo imeti najmanj 3000 litrov letne proizvodnje vina. Člani morajo imeti na vidnem mestu objekta razobešen urnik in telefonsko številko, na kateri so dosegljivi za informacije obiskovalcem. Članstvo lahko pridobijo pod enakimi pogoji tudi tisti, ki želijo postati novi člani.

Člani, ki izpolnjujejo pogoje iz pravilnika, pridobijo pravice:
• sodelovanja v projektu VTC 2/I;
• pridobitev pravice uporabe zaščitnega znaka VTC 2/I in postavitve tabel po sistemu označevanja VTC;
• svetovanje in pomoč pri realizaciji poslovnih zamisli ponudbe posameznega člana VTC 2/I;
• pomoč pri promociji kvalitetnih ponudb na VTC 2/I;
• skupen nastop na predstavitvah in sejmih VTC 2/I;
• brezplačno informiranje ponudnikov VTC 2/I in objavljanje informacij;
• organizacija in izvedba izobraževanja (delavnic, seminarjev, posvetov, ekskurzij…).

Projekt vinske turistične ceste geografsko pokriva območja občin Nova Gorica, Renče-Vogrsko in Šempeter-Vrtojba, zato so člani lahko občani vseh navedenih lokalnih skupnosti. Vse tri navedene občine bodo imele na svojih spletnih straneh objavljen prijavni obrazec, ki ga morajo izpolniti člani, ki želijo v novem projektnem obdobju sodelovati v tem projektu. Izpolnjen obrazec morajo zainteresirani člani poslati na naslov: Mestna občina nova Gorica, Oddelek za gospodarstvo, Trg E. Kardelja 1, 5000 Nova Gorica.


Zdenka Kompare
Koordinatorka


poslovnik

pravilnik
prijavni obrazec