Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Sestanek predstavnikov civilne zaščite Mestne občine Nova Gorica in Občine Gorica

DATUM OBJAVE 13. marec 2009
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

V petek, 13. marca 2009, so se v prostorih Mestne občine Nova Gorica v okviru sodelovanja občinskih uprav sestali predstavniki civilne zaščite Mestne občine Nova Gorica in Občine Gorice. Z novogoriške strani so se sestanka udeležili Bogdan Žižmond Kofol, vodja Kabineta župana, Bogdan Zoratti, svetovalec za zaščito in reševanje, Stjepan Mišković, poveljnik Civilne zaščite Nova Gorica in Miloš Lozič, svetovalec direktorja Javnega zavoda za gasilsko in reševalno dejavnost Nova Gorica. Občino Gorica pa so zastopali Francesco Del Sordi, odbornik za varstvo in zaščito okolja, zelenih površin, civilno zaščito in mestni promet na Občini Gorica ter predstavniki goriške civilne zaščite.

Namen sestanka je bila seznanitev z delom sistemov civilne zaščite in projekti, ki se izvajajo na teh področjih. Prisotni so ugotovili, da kljub administrativnim razlikam v sistemih dveh držav na operativnem nivoju komunikacija in morebitno nudenje pomoči tečeta dobro.

Predlagali so, da obe strani skupaj pregledata in uskladita načrte zaščite in reševanja, zato da bi izboljšali sodelovanje ustreznih služb, sistem obveščanja in alarmiranja ter uskladili opremo. V nadaljevanju je Miloš Lozič predstavil projekt CENES, ki sta ga Javna gasilska služba Nova Gorica in goriška gasilska enota prijavili na Operativni program čezmejnega sodelovanja Slovenija Italija 2007-2013, Cilj III. Namen projekta je ustanoviti center za nevarne snovi, ki bi spremljal in izvajal zaščitne ukrepe v zvezi s slednjimi. Partnerja bi pridobila tudi opremo oz. prostore v vrednosti 3 mio EUR.