Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Redno mesečno srečanje županov

DATUM OBJAVE 06. maj 2009
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

SPOROČILO ZA JAVNOST
_______________________________

Nova Gorica, 6. maj 2009

Na današnjem rednem mesečnem srečanju so se na Mestni občini Nova Gorica sestali župan Mestne Občine Nova Gorica Mirko Brulc, župan Občine Brda Franc Mužič, župan Občine Kanal ob Soči Andrej Maffi, župan Občine Miren – Kostanjevica Zlatko Martin Marušič, župan Občine Renče – Vogrsko Aleš Bucik in župan Občine Šempeter – Vrtojba Dragan Valenčič. Spregovorili so o nekaterih aktualnih temah, s katerimi se srečujejo v občinah, med drugim so se seznanili tudi s potekom zaključnih del na hitri cesti na Rebrnicah.

Župan Mestne občine Nova Gorica in poslanec v Državnem zboru RS Mirko Brulc je župane seznanil z odgovorom Družbe za avtoceste v RS na njegovo poslansko vprašanje glede dokončanja hitre ceste čez Rebrnice. V odgovoru so pristojni zapisali, »da bodo storili vse, kar je v njihovi moči, da bodo dela pri zaključevanju predorov in pokritih vkopih potekala nemoteno in brez zapletov, tako da bo hitro cesto možno predati v promet še v mesecu juliju 2009«. Župani so bili enotni, da bodo skrbno spremljali potek zaključnih del, da ne bi ponovno prišlo do zastojev. V.d. direktorica Javnega sklada malega gospodarstva Goriške Vida Štucin je župane seznanila z novim razpisom neposrednih posojil v višini 1.450.000 EUR, ki je namenjen malim podjetjem iz vseh šestih občin, nastalih iz nekdanje Občine Nova Gorica. Župani pa so spregovorili tudi o občinskih prostorskih načrtih, kjer si želijo predvsem hitrejši potek postopkov in manj birokratskih zapletov na nivoju države. Izrazili so tudi obžalovanje glede novega poimenovanja regionalnih strani Primorskih novic pod enotnim pojmom Primorska.