Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Redno mesečno srečanje šestih županov v Novi Gorici

DATUM OBJAVE 15. junij 2009
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Na rednem mesečnem srečanju so se v petek, 12. junija 2009 na Mestni občini Nova Gorica sestali župan Mestne občine Nova Gorica Mirko Brulc, župan Občine Brda Franc Mužič, župan Občine Kanal ob Soči Andrej Maffi, župan Občine Miren – Kostanjevica Zlatko Martin Marušič, župan Občine Renče – Vogrsko Aleš Bucik in župan Občine Šempeter – Vrtojba Dragan Valenčič.

Župani so se dogovorili, da bodo občine, ki sodijo v porečje reke Vipave, skupaj pristopile k izdelavi študije Presoja poplavnih vplivov reke Vipave. Izdelavo take študije zahteva zakon, saj je osnova za nadaljnje posege v prostor. Na območju prostora je veliko težav tudi s kmetijskimi zemljišči in spreminjanjem njihove namembnosti, kar močno zavira gradnjo in razvoj na določenih območjih. Zato so se župani dogovorili, da bodo na Goriško povabili ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS dr. Milana Pogačnika. Nadalje so se dogovorili tudi, da si bodo prizadevali za nadgradnjo Primorskega tehnološkega parka iz sredstev IN-PRIME za potrebe mrežnega podjetniškega inkubatorja. Seznanili so se tudi z novostmi razpisov za regionalne spodbude, ki bodo razpisani še v tem mesecu, z namenom, da bi se občine čim bolje pripravile nanje. Župani so na sestanku tudi podprli prizadevanja novogoriškega župana Mirka Brulca za upoštevanje specifičnosti primorskega prostora in narodnostnega vidika pri dvojezičnih napisih v trgovskih centrih in nekaterih drugih objektih na Goriškem. Obenem so sprejeli skupno pismo za zunanjega ministra RS Samuela Žbogarja, v katerem opozarjajo na negativne posledice ponovnega začasnega uvajanja mejnih kontrol na slovensko-italijanski meji, ki ga pripravlja Republika Italija.