Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Redno mesečno srečanje županov, petek, 28. avgust 2009

DATUM OBJAVE 01. september 2009
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

SPOROČILO ZA JAVNOST
MESTNA OBČINA NOVA GORICA
Nova Gorica, 28. 08.2009
___________________________


V petek, 28. avgusta 2009 so se na rednem mesečnem srečanju na Mestni občini Nova Gorica sestali župan Mestne Občine Nova Gorica Mirko Brulc, župan Občine Brda Franc Mužič, župan Občine Kanal ob Soči Andrej Maffi, župan Občine Miren – Kostanjevica Zlatko Martin Marušič in župan Občine Šempeter – Vrtojba Dragan Valenčič ter predstavnik Občine Renče – Vogrsko Negovan Božič.

Obravnavali so vprašanja v zvezi s potrebnimi investicijami v Center za ravnanje z odpadki Stara Gora, seznanili so se s predlogi sprememb igralniške zakonodaje ter se dogovorili o sofinanciranju nadstandardnega programa v Glasbeni šoli Nova Gorica tudi v naslednjem šolskem letu.

Posebno pozornost pa so zbrani posvetili zadnjim dogodkom v zvezi s sofinanciranjem lokalnih medijev s strani Ministrstva za kulturo. Obveščeni so bili namreč, da se je obseg teh sredstev za lokalne medije na letošnjem javnem razpisu drastično zmanjšal in da je bil pretežni del denarja razdeljen samostojnim producentom. Župani so poudarili, da je potrebno lokalnim medijem, posebej v časih, ko je oglaševanja manj, zagotoviti sredstva na državni ravni, saj obstaja nevarnost vmešavanja politike, če jim ne bo zagotovljena ekonomska neodvisnost. Župani so sklenili, da bodo na Ministrstvo za kulturo poslali poseben dopis, v katerem bodo ministrico opozorili na problem, ki je na obmejnem območju še toliko večji.