Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Izvedba prireditev ob 100-letnici prvaga slovenskega poleta z motornim letalom

DATUM OBJAVE 04. september 2009
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Obveščamo vas, da bodo vse prireditve ob 100-letnici prvega slovenskega poleta z motornim letalom bratov Rusjan potekale nemoteno po programu. Izvedla se bo tudi prireditev "Vrnitev domov" v soboto, 5. septembra 2009, z začetkom ob 15. uri na letališču na Rojah v Gorici (Italija).

Zaradi neugodne vremenske napovedi za let letala Eda 5 (premočni vetrovi), pa to letalo ne bo poletelo iz Ajdovščine, tako kot je bilo predvideno, temveč bo pripeljano na letališče na Rojah, kjer bo razstavljeno na ogled, pilot Tomaž Meze pa bo na voljo za vsa pojasnila o letalu. Tako odpovedujemo zgolj letalski del prireditve "Vrnitev domov", letala iz Ajdovščine ne bodo poletela, bosta pa na prireditvi poseben poklon pionirju Edvardu Rusjanu izkazala Letalska šola Adria Airways in Nacionalni prevoznik Adria Airways s priletom formacije letal Piper Tomahawk in Arrow letalske šole ter s položitvijo venca k spomeniku bratoma Rusjan, ki bo jutri odkrit na letališču na Rojah.

Program prireditve "Vrnitev domov" na letališču na Rojah v Gorici (Italija) bo tako naslednji:

15.00 - začetek prireditve
15.00 -15.15 - prilet letal Adria Airways
15.15 - začetek uradnega dela prireditve s pozdravnimi nagovori in odkritjem spomenika ter spominske plošče bratoma Rusjan
15.45 (okvirno) - piloti Adria Airways bodo k spomeniku položili venec
nadaljevanje programa z ogledom razstave v hangarju in ogledom razstavljenih letal

Samo letalski del prireditve "Vrnitev domov" se bo izvedel v soboto, 12. septembra 2009, če bodo vremenski pogoji to dopuščali. Če bo vreme ugodno, bo Eda 5 v spremstvu letal preletela Vipavsko dolino in pristala na letališču na Rojah v Gorici (brez dogodka). Letala bodo med poletom odvrgla letake o bratih Rusjan.

Vljudno vabljeni!