Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Javni razpis za spodbujanje začetnih investicij in investicij v razširjanje dejavnosti in razvoj ter projektov inovacij - MO Nova Gorica

DATUM OBJAVE 25. november 2009
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Mestna občina Nova Gorica je dne 20. novembra 2009 v Uradnem listu 94/2009 objavila Javni razpis za spodbujanje začetnih investicij in investicij v razširjanje dejavnosti in razvoj ter projektov inovacij. V letu 2009 je to že četrti javni razpis, ki je namenjen subvencijam v gospodarstvo.
V mesecu februarju in maju 2009 so bili objavljeni trije javni razpisi in sicer dva javna razpisa za spodbujanje promocijskih aktivnosti in Javni razpis za spodbujanje projektov inovacij v skupni vrednosti 90.000 EUR. Glede na to, da za proračunsko leto 2009 ni bil objavljen Javni razpis za spodbujanje začetnih investicij in investicij v razširjanje dejavnosti in razvoj, smo se odločili, da bo obdobje, ki ga bo zajemal ta ukrep za spodbujanje začetnih investicij in investicij v razširjanje dejavnosti in razvoj od 16.9.2008 do 15.9.2010, za ukrep spodbujanje projektov inovacij pa 16.9.2009 do 15.9.2010.
Upravičenci po ukrepu spodbujanje začetnih investicij in investicij v razširjanje dejavnosti in razvoj so podjetja, ki imajo sedež na območju Mestne občine Nova Gorica in investirajo v to območje. Predmet tega ukrepa so subvencije za nakup materialnih (nakup novih strojev in opreme) in nematerialnih investicij (nakup patentov, "know-how-a" in nepatentiranega tehničnega znanja ter programske opreme, ki je potrebna za izvajanje proizvodnih procesov). Za ta ukrep je namenjenih 200.000 EUR.
Upravičenci po ukrepu spodbujanje projektov inovacij pa so tudi fizične osebe s stalnim prebivališčem v Mestni občini Nova Gorica. Predmet tega ukrepa pa so pridobitev patenta, zaščita blagovne znamke ali pridobitev patenta za krajšo dobo in izdelava prototipa za gospodarsko dejavnost. Za ta ukrep je namenjenih 50.000 EUR.