Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Donacija bolnišnici v Šempetru ob dnevu žena

DATUM OBJAVE 05. marec 2010
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Mestna občina Nova Gorica je že v preteklosti ob novem letu in 8. marcu obdarila posamezne ustanove s področja socialnega in zdravstvenega varstva, letos pa se je ob dnevu žena odločila, da podpre nakup aparata 'Margin - proba', ki omogoča učinkovitejše operiranje raka dojke. S pomočjo 'Margin-probe' lahko operater že v operacijski dvorani vidi, ali je bilo rakavo tkivo odstranjeno dovolj v zdravo, tako da odpadejo vse dodatne operacije. Zdaj patologi šele po operaciji lahko ugotovijo, ali je bilo odstranjenega dovolj rakavega tkiva. V primeru, da ni bilo odstranjenega dovolj tkiva, je potrebno bolnico dodatno operirati. Zato bi nakup in uporaba tega aparata pomenila velik napredek pri uspešnosti operacij raka na dojkah.

K akciji je mestna občina tokrat povabila tudi sosednje občine, ki so se takoj odzvale.

Vsi, ki bi tudi radi prispevali k nakupu aparata, lahko sredstva nakažejo na:

Enotni zakladniški račun Splošne bolnišnice »dr. Franca Derganca« Nova Gorica
EZR: 01100-6030279058
Pripis: za Odsek za bolezni dojk

Predaja darilnega bona bo potekala v ponedeljek, 8. marca 2010, ob 9. uri v medicinski knjižnici v I. nadstropju nove stavbe bolnišnice. Donacijo županov bodo sprejeli direktor zavoda Silvan Saksida, dr. med., pomočnik direktorja za strokovno-medicinske zadeve Igor Pavlin, dr. med., predstojnik Ginekološko-porodniške službe prim. mag. Zvonko Šoštarič in vodja odseka za bolezni dojk Neda Bizjak, dr. med.