Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Napovedana komemoracija Zveze Istranov (Unione degli Istriani)

DATUM OBJAVE 24. marec 2010
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Župan Mestne občine Nova Gorica in poslanec Državnega zbora RS Mirko Brulc je prejel vabilo predsednika Zveze Istranov (Unione degli Istriani) Massimilliana Lacote, v katerem ga le-ta vabi na pietetno komemoracijo ob grobiščih v Grgarju in na Trnovem pri Novi Gorici v soboto, 27. marca, v organizaciji njihovega združenja. Župan je Zvezi Istranov odgovoril, da se slovesnosti ne bo udeležil, saj se predstavniki Mestne občine Nova Gorica vsako leto ob 1. novembru poklonijo vsem mrtvim, župan pa odnese venec tudi v goriški Lapidarij.

Mestna občina Nova Gorica in Republika Slovenija sta že pred leti uredili in označili grobišča in s tem pokazali civilizacijsko raven v odnosu do mrtvih in njihovih svojcev. Tako lahko vsakdo, ki to želi, kadarkoli, obišče grobišča. Seveda pa se od vseh obiskovalcev grobišč pričakuje, da se bodo vedli kraju primerno.

Dogodek je po naši zakonodaji dovoljen, saj je napovedan kot pietetni obisk grobišč brez nacionalnih ali drugih oznak. Glede dogodka je obveščena tudi Policijska uprava Nova Gorica.

Župan je prepričan, da bo naše prebivalstvo ohranilo trezno glavo in ne bo nasedalo morebitnim provokacijam in zbujanju pozornosti.