Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Srečanje županov novogoriške in okoliških občin

DATUM OBJAVE 29. marec 2010
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Župani so se seznanili z možnostjo širitve Glasbene šole Nova Gorica. Vodstvo šole bo namreč proučilo možnosti za širitev njene dejavnosti na območje Prvačine, Občine Miren - Kostanjevica, Občine Renče – Vogrsko in Občine Kanal ob Soči. Ministrstvo za šolstvo RS ob določenih pogojih, ki jim je potrebno zadostiti, to omogoča. V posameznih občinah obstaja velik interes po obiskovanju glasbene šole bliže domu. Oddaljenost od šole je v nekaterih občinah zdaj za številne otroke in njihove starše oziroma skrbnike kar velika ovira. Ob proučitvi možnosti in strokovni obravnavi bodo, če se bo ta rešitev izkazala za pozitivno, župani širitev podprli.

Posebej so se posvetili obračunavanju cen vodarine. Še enkrat so skupno poudarili, da jih skrbi odločitev, ki je bila glede cen, povezanih z dobavo vodo, sprejeta v Mestni občini Nova Gorica, saj ta rešitev po njihovem mnenju ustvarja razlike med ljudmi. Tako bodo tisti, ki imajo javno vodno infrastrukturo bolj oddaljeno od stanovanja ob morebitni poškodbi ali menjavi števca morali plačati zelo visoke zneske. O cenah za stroške, povezanih z dobavo vode, bodo po novogoriškem odločali tudi ostali občinski sveti.

Župani so se seznanili tudi s pripravljenim predlogom organiziranja skupne notranje revizijske službe, ki bi opravljala zakonsko določene revizije za vseh šest občin. Predlog so podprli in se odločili, da bodo nadaljevali s postopkom ustanovitve te skupne službe, ki bi bila bolj racionalna tudi s stroškovnega vidika, obenem pa bi zadovoljila potrebe vseh šestih občin. Župani so spregovorili tudi o problematiki vzdrževanja vodotokov v občinah. Odločili so se, da bodo na enega od prihodnjih srečanj povabili pristojne državne institucije in koncesionarje, da bi se pogovorili o odprtih vprašanjih, predvsem pa o investicijskih načrtih.

Seznanili so se tudi s potekom akcije Svit (Državni program presejanja in zgodnjega odkrivanja predrakavih sprememb in raka na debelem črevesu in danki) na Goriškem in se dogovorili, da bodo tudi sami podprli to akcijo in sicer tako, da bodo v kratkem odšli na preventivni pregled. Obenem so se seznanili tudi s ceno 'Margin – probe', aparature za intraoperativno ugotavljanje ustreznosti odstranjenih vzorcev tkiv iz dojke, za katero so občine ob letošnjem dnevu žena darovale denar Odseku za bolezni dojk Splošne bolnišnice 'dr. Franca Derganca' Nova Gorica. Cena aparature je zdaj znana, znaša 28.000 eur. Župani podpirajo akcijo za nadaljnje zbiranje sredstev za nakup te aparature.