Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Podatki o akciji 'Očistimo Slovenijo v enem dnevu' v Mestni občini Nova Gorica

DATUM OBJAVE 13. april 2010
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Število sodelujočih:
1. Število vseh prijavljenih v občini (preko www): 2577
2. Število prijavljenih za čiščenje divjih odlagališč (preko www): 1273
3. Število prijavljenih za čiščenje razpršenih odpadkov (preko www): 1142
4. Število prijavljenih po telefonu in na sestankih: 1282
5. Število sodelujočih preko sistema Civilne zaščite: 250

Večina ljudi, ki se bo udeležilo čistilne akcije, se ni prijavila preko spleta. Izkušnje iz drugih držav kažejo, da se prijavi komaj četrtina prostovoljcev, tako da računajte, da bo prišlo vsaj še enkrat toliko ljudi. Računamo, da se bo v MO Nova Gorica akcije udeležilo čez 5000 prebivalecev.


Kaj se čisti:
Čisti se vse odpadke iz divjih odlagališč, ki so bile prijavljene preko spleta, ter mestna in vaška naselja. Ne čisti se odpadkov iz podstrešja. V ta namen je akcija načrtovana in že objavljena s strani Komunale v časopisu Goriška.

Odvoz z kamioni:
Na razpolago bo več kamionov, ki bodo odvažali vrečke odložene ob cesti na znanih lokacijah. To so predvsem: cesta na Kekec, gozd Panovec, KS Rožna dolina.

Odlaganje očiščenih odpadkov, lokacije kontejnerjev:
Odpadke, ki jih bomo očistili v akciji, se odlaga SAMO v kontejnerje, ki so locirani v Solkanu, na Gradnikovi ulici, v gozdu Panovec, na Vardi, pri Kajak centru v Solkanu ter na parkirišču pred TŠČ. Dodatno je v vsaki krajevni skupnosti nameščen po en kontejner.
Odpadke se ne odlaga na Ekološke otoke, kjer ni kontejnerjev. Odlagališče odpadkov CERO v Stari Gori bo za občane odprto na dan akcije do 16h. Dovoz smeti (avto s prikolico) je brezplačen, tako kot vedno. Dovoz smeti s kamioni brez vnaprejšnje prijave se plača.

Odvoz zapuščenih avtov:
Pri samem popisu odlagališč je bilo ugotovljeno, da se v naši okolici nahaja večje število zapuščenih avtomobilov. Za odvoz teh avtomobilov smo se dogovorili s podjetjem Dinos, ki bo za hkratni odvoz več avtomobilov poskrbel v prvih dneh po končani akciji.

Zbirna mesta za MO Novo Gorico:
Market Solkan, Branik, Dijaški dom, Dnevni Center za odvisnike, Dornberk Koča LD, Gozdiček Panovec, Kajak klub Soške elektrarne, Kekec, Kidričeva ulica, KK Vrtnica Nova Gorica, Klub CDK, Klub Polet, Šmihel, Koča pod Grižnikom Branik, KS ČEPOVAN, Kulturni Dom Prvačina, OŠ Čepovan, OŠ Ledine, OŠ Milojke Štrukelj Nova Gorica, OŠ Solkan, OŠ Šempas, parkirišče pri Kulturnem domu, Pokopališče Osek, prireditveni prostor Vitovlje, Rožna Dolina, Srednja ekonomska in trgovska šola Nova Gorica, ŠKTD Zalošče, TD Lokavec, TD Nova Gorica, TŠC, obračališče avtobusa v Solkanu, Karavla Solkan, ZBNG Solkan, Rožna Dolina, Žogica, župnišče Dornberk, Kostanjevica.
SKUPAJ NAM BO USPELO!