Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Redno mesečno srečanje županov v Novi Gorici

DATUM OBJAVE 31. maj 2010
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Slovensko združenje za duševno zdravje - ŠENT je župane zaprosilo za pomoč pri plačevanju najemnine prostorov za Dnevni center za osebe s težavami v duševnem zdravju v Novi Gorici. Župani so se odločili, da bodo vse občine prispevale, da bo združenje lahko plačalo letno najemnino, saj je njihovo strokovno delo družbeno pomembno in nepogrešljivo.
Župani so se seznanili tudi s pripravo na razpis za pridobitev programa Projektno učenje za mlajše odrasle (PUM) v Novi Gorici. PUM je javno veljaven program neformalnega izobraževanja, namenjen mladim v starosti od 15 do 25 let, ki so iz različnih razlogov opustili šolanje in so tako brez kakršnekoli izobrazbe, na trgu dela pa zaradi pomanjkljivih izkušenj spadajo med težje zaposljive. Glede na izkušnje v drugih slovenskih mestih, ki ta program že imajo, je pričakovati dobre rezultate. Mladi, ki obiskujejo PUM, ga večinoma zaključijo zelo uspešno in so tudi lažje zaposljivi. Župani so soglasno podprli priprave na razpis. V prihodnje bo dorečen tudi način sofinanciranja programa s strani lokalnih skupnosti.
Spregovorili so tudi o morebitni selitvi novogoriške izpostave Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov RS v Ajdovščino. Menda naj bi bil razlog za selitev previsoka najemnina. Župani so absolutno proti selitvi in so pripravljeni nuditi pomoč pri iskanju ugodnejše lokacije, za katero bi bilo potrebno plačevati nižjo najemnino. Novogoriška izpostava sklada je namreč nepogrešljiva za številne kmete iz okolice, ki na njem dnevno urejajo kmetijsko-zemljiške zadeve. O tem bodo župani takoj pisno obvestili sklad ter se z njim skušali ustrezno dogovoriti.
Seznanili so se tudi s pripravami na počastitev 35. obletnice Osimskih sporazumov in 25. obletnice Osimske ceste. V počastitev teh dveh pomembnih dogodkov, ki sta močno vplivali na življenje ljudi ob meji, bosta namreč v mesecu septembru organizirana dva dogodka. Občina Brda bo v Podsabotinu organizirala slovesnost ob 25. obletnici Osimske ceste, Mestna občina Nova Gorica pa bo skupaj z Goriškim muzejem organizirala strokovni posvet o Osimskih sporazumih in razstavo na gradu Kromberk. Tudi drugi župani so priprave podprli in se odločili, da bodo njihove občine pristopile k praznovanju, saj so Osimski sporazumi vplivali tudi na kvaliteto življenja na območju teh občin.