Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Stališča 1. srečanja regijskih razvojnih agencij in sorodnih institucij z območja držav Jugovzhodne Evrope - EREF 2010

DATUM OBJAVE 09. junij 2010
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Stališča 1. srečanja regijskih razvojnih agencij in sorodnih institucij z območja držav Jugovzhodne Evrope so:

1. Regijske razvojne agencije in sorodne institucije predstavljajo enega izmed najmočnejših generatorjev gospodarskega, infrastrukturnega ter družbenega razvoja, saj vsaka na svojem območju

- pomembno prispeva k določitvi in ovrednotenju razvojnih ciljev;
- skrbi za usklajevanje razvojnih ciljev med posameznimi družbenimi nosilci ter koordinacijo načinov in poti za njihovo doseganje;
- predstavlja pomembno bazo podatkov, relevantnih za uspešno določanje in izvedbo razvojnih strategij;
- skupaj s pristojnimi državnimi organi predstavlja najpomembnejši vir znanja za uspešno pridobivanje finančnih sredstev iz evropskih in drugih skladov, ki pomembno prispevajo k razvoju posameznega območja.

2. EREF predstavlja tako s plenarnim zasedanjem kot z delavnicami in EREF mrežo za JV Evropo stimulativni koordinator sodelovanja med RRA, kar ima poseben pomen na področju izmenjave podatkov in rešitev ter predstavitve in vrednotenja dobrih praks.

3. Na tej osnovi prisotni predstavniki sprejemajo temeljne postulate EREF-a ter način in organizacijo EREF mreže za JV Evropo ter izražajo potrebo in pripravljenost za aktivno sodelovanje in uresničevanje zastavljenih skupnih ciljev.

4. Srečanja regijskih razvojnih agencij in sorodnih institucij z območja držav Jugovzhodne Evrope bodo postala redna oblika primerjave in preverjanja dela z namenom določitve, uskladitve in doseganja razvojnih ciljev na lokalnem, nacionalnem in regionalnem nivoju. V času med plenarnimi zasedanji EREF-a bodo srečanja organizirale posamezne podpisnice v svojem okolju.

5. Mestna občina Nova Gorica prevzame koordinacijske funkcije za čas do naslednjega srečanja, ki bo v drugi polovici septembra 2010. Zadolžena je za vzpostavitev interaktivnega foruma ter pripravo minimalnega nabora podatkov, ki jih bodo udeleženke posredovale v skupno bazo z namenom lažjega in hitrejšega uresničevanja zastavljenih ciljev. Udeleženke ji bodo čim prej posredovale predloge dnevnega reda naslednjega srečanja.

6. Mestna občina Nova Gorica pripravi prevod teh stališč in jih posreduje podpisnicam.


Prisotni so se dogovorili, da bodo s temi stališči seznanili plenarno zasedanje EREF – 2010, članice EREF mreže za JV Evropo ter jih posredovali medijem.


Predstavniki Mestne občine Nova Gorica
in regijskih razvojnih agencij ter sorodnih institucij iz držav Jugovzhodne Evrope



V Novi Gorici, 7. junija 2010