Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Izjava za javnost župana MO Nova Gorica Mirka Brulca glede proslave ob prazniku vrnitve Primorske k matični domovini v Ilirski Bistrici

DATUM OBJAVE 20. avgust 2010
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

"Danes zjutraj me je neprijetno presenetila informacija, ki sem jo zasledil v nekaterih medijih, glede proslave ob prazniku vrnitve Primorske k matični domovini in počastitvi 65-obletnice konca 2. svetovne vojne 18. septembra v Ilirski Bistrici. Med drugim je bilo navedeno, naj bi na včerajšnji izredni seji občinskega sveta Občine Ilirska Bistrica tamkajšnji svetniki izrazili precejšnje ogorčenje nad nekaterimi, predvsem pa severnoprimorskimi občinami, ki naj ne bi želele podpreti omenjene proslave. Resnično mi je žal, da so ilirskobistriški svetniki tega mnenja. Predvsem zato, ker bi v naši občini najprej pričakovali, da bi nas kdo k sodelovanju povabil, potem pa bi se imeli o sodelovanju pri proslavi vsaj možnost opredeliti. Do današnjega dne Mestna občina Nova Gorica namreč ni prejela nobenega povabila k sodelovanju.
Včeraj, v četrtek, 19. avgusta, sem osebno poklical ilirskobistriškega župana in se pozanimal o pripravah na proslavo, za katero sem prav tako izvedel iz medijev. Potrdil mi je, da proslavo načrtujejo in da bodo glede tega imeli tudi sejo občinskega sveta. V njegovem odgovoru ni bilo zaznati nikakršnih obtožb.
Obžalujem, da se v javnosti sproža neresnične informacije o neenotnosti Primorcev pri organizaciji te proslave oziroma da se skuša ustvariti vtis, da nas, zlasti severnoprimorske župane, to nič ne zanima. Prepričan sem, da se bomo proslave udeležili tudi severnoprimorski župani, ne glede na te polemike. Smo zato, da skupaj praznujemo tako pomemben praznik."

Mirko Brulc
župan Mestne občine Nova Gorica