Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Stališče županov do problematike financiranja nujnih investicij za ustrezno varstvo starejših občanov

DATUM OBJAVE 07. september 2010
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Župani obenem podpirajo vodstvo Doma upokojencev Nova Gorica in njegova prizadevanja, da bi bile cene oskrbnega dne v domu upokojencev v Novi Gorici in v ostalih enotah čim bolj sprejemljive ter poenotene. S tem v zvezi pozivajo investitorje, da se prijavljajo na razpise, ki lahko pomenijo cenejše vire financiranja ali celo nepovratna sredstva. Prav tako župani pozivajo Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, da z ustrezno politiko zagotovi potrebna nepovratna sredstva za gradnjo domov upokojencev ali kako drugače pripomore k razumnemu znižanju in poenotenju cen. Ministrstvo je namreč pred leti spremenilo koncept gradnje domov s prehodom na javno-zasebno partnerstvo, ki se povsod po Sloveniji sooča z relativno visokimi cenami.
Župani soglašajo z vodstvom Doma upokojencev v Novi Gorici, da je potrebno skupaj iskati rešitve za subvencioniranje najemnin ali kakšne druge možne oblike pomoči. Predlagajo, da se o ustreznih oblikah pomoči z občinami pogovarjajo takoj po lokalnih volitvah, saj je to tema, ki zadeva tudi občinske svete.
Župani obžalujejo, da so teme, kot so adaptacija doma v Novi Gorici, gradnja enote v Vrtojbi in projektiranje nove enote v Občini Kanal, postale predvolilne, kar je mogoče sklepati iz vrste polemik v zadnjem obdobju. Vsekakor si želijo, da ne bi zaradi predvolilnega časa prihajalo do pavšalnih ocen na škodo prihodnosti varstva starejših občanov na Goriškem.