Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Obisk Rifata Pateeva, svetovalca Veleposlaništva Ruske federacije za področje kulturnega sodelovanja

DATUM OBJAVE 17. september 2010
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Sestanka, katerega osrednja tema je bilo sodelovanje na področju kulture, so se udeležili tudi direktorica Kulturnega doma Nova Gorica Pavla Jarc, ravnatelj Gimnazije Nova Gorica Bojan Bratina, direktorica Kulturnega centra Lojze Bratuž v Gorici Franka Žgavec, direktor Slovenskega kulturnega doma v Gorici Igor Komel ter gospod Artur Stepanov, predstavnik Univerze v Novi Gorici. V pogovorih so se zbrani osredotočili na vzpostavitev še bogatejšega kulturnega sodelovanja, čeprav je to na Goriškem že razširjeno. Ruski umetniki so, kot so povedali prisotni vodje kulturnih ustanov, redni gostje naših glasbenih odrov.
Gospod Rifat Pateev je posebej izpostavil namero o ustanovitvi Ruskega kulturnega centra v Ljubljani, ki naj bi eno od izpostav v prihodnje odprl na Univerzi v Novi Gorici. Kulturni center bo nudil celovito informacijo o Ruski federaciji, vzpostavljen pa bo predvsem za področje izobraževanja, znanosti in kulture. Zbrani so bili mnenja, da obstaja kar nekaj zanimivih projektov in idej, ki zanimajo obe strani, tako da so se dogovorili za nadaljnje sodelovanje. Posebej je bilo na sestanku omenjeno tudi dobro sodelovanje Gimnazije Nova Gorica, ki se zelo trudi pri širjenju poznavanja ruskega jezika in kulture. Obenem pa so omenili tudi pomembno vlogo Društva slovensko - ruskega prijateljstva ter novega društva v Novi Gorici živečih Rusov.