Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Policisti Policijske uprave Nova Gorica opozarjajo na samozaščitno ravnanje prebivalcev po poplavah pri zavarovanju osebnega premoženja

DATUM OBJAVE 23. september 2010
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet županaPolicisti na območju Policijske uprave Nova Gorica pri svojem delu ugotavljajo, da prebivalci, ki so v nedavnih poplavah na tem območju utrpeli škodo in odpravljajo posledice nedavnih poplav, pred svojimi stanovanjskimi hišami pogosto puščajo različne predmete z namenom, da bi jih v sončnem oz. ugodnejših vremenskih razmerah posušili. Tovrstno premoženje pred stanovanjskimi hišami pa lahko hitro postane tudi tarča nepridipravov, saj tatvine, še zlasti t.i. priložnostne tatvine, sodijo med najpogostejša kazniva dejanja. Posamezni prebivalci so na teh območjih že zaznali prisotnost sumljivih oseb z vozili, ki bi lahko izvrševale tovrstna kazniva dejanja.

Zato policisti opozarjajo na samozaščitno ravnanje občank in občanov, da osebno premoženje ne puščajo na vidnem mestu in brez nadzora (več o preventivnih nasvetih za zavarovanje premoženja tudi na naslednjih spletnih straneh Policije: http://www.policija.si/index.php/preventiva/preventiva).

V zvezi s tem policisti Policijske uprave Nova Gorica svetujejo, da v primeru, da bi se pred stanovanjskimi hišami nahajale sumljive osebe, ki bi lahko izvrševale kazniva dejanja, pokličejo na interventno telefonsko številko Policije 113 ali najbližjo policijsko postajo ali anonimno številko policije 080 1200. Policija se bo odzvala ter ukrepala v skladu z zakonskimi pooblastili. V primeru, da postanete žrtev kaznivega dejanja, pa lahko pri izsleditvi morebitnih storilcev kaznivega dejanja pomagate policistom tudi tako, da si o njem zapomnite čim več podatkov, na primer izgled storilca, smer bega, vrste prevoznega sredstva, s katerim se je odpeljal s kraja kaznivega dejanja itd.