Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Dogovor glede usklajenega uvrščanja skupne energetske infrastrukture v OPN med občinami Renče - Vogrsko, Miren - Kostanjevica in MO Nova Gorica

DATUM OBJAVE 24. september 2010
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

V posameznih občinah je namreč prišlo do ugotovitve, da se smernice Ministrstva za gospodarstvo RS in Elektra Slovenije d.o.o. glede predvidenih elektroenergetskih objektov, ki posegajo na območje vseh treh občin, po posameznih občinah razlikujejo. Občina Renče – Vogrsko je zaradi neujemanja smernic že poslala dopis Ministrstvu za gospodarstvo RS, v katerem opozarja na ugotovljene razlike in ga pozvala, da poda usklajeno elektroenergetsko zasnovo ter jo posreduje vsem trem omenjenim občinam.

Predstavniki vseh treh občin so sprejeli dogovor, da bodo občine uskladile elektroenergetsko zasnovo v svojih občinskih prostorskih načrtih. Pričakujejo tudi, da bo ministrstvo umaknilo nekatere elektroenergetske objekte iz svojih smernic.