Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

IZJAVA ZA JAVNOST župana MO Nova Gorica Mirka Brulca in pooblaščenca MO Nova Gorica v zadevi predhodnega stečajnega postopka nad dolžnikom GORICA - splošno gradbeno podjetje d.d. - v likvidaciji, odvetnika Ivana Rutarja

DATUM OBJAVE 08. oktober 2010
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

"Odločitev Višjega sodišča v Ljubljani o zavrnitvi predloga upnika GOFIN d.o.o. Nova Gorica za začetek stečajnega postopka nad dolžnikom GORICA - splošno gradbeno podjetje d.d. v likvidaciji, ne vpliva na tožbe, ki jih je Mestna občina Nova Gorica vložila zoper GORICA - splošno gradbeno podjetje d.d. (sedaj v likvidaciji). V teh tožbah mestna občina uveljavlja lastninsko pravico, hkrati pa izpodbija tudi stavbno pravico, ki jo je SGP GORICA ustanovil skoraj na vseh zemljiščih mesta Nova Gorica. Na teh nepremičninah Mestna občina Nova Gorica uveljavlja lastninsko pravico na podlagi določil Zakona o gospodarskih javnih službah. O tem temelju je že odločalo Okrožno sodišče v Novi Gorici v primeru prve parkirne hiše. Sodišče je mestni občini priznalo lastninsko pravico na tej parkirni hiši, višje sodišče pa je potrdilo odločitev 1. stopnje, tako da je odločitev dokončna in pravnomočna.
Odločitev Višjega sodišča v Ljubljani o zavrnitvi predloga upnika GOFIN d.o.o. Nova Gorica je bila Mestni občini Nova Gorica vročena danes, v petek, 8. oktobra 2010, popoldan, zato je potrebno podrobnosti še preučiti. Jasno pa je že, da je Višje sodišče v Ljubljani naložilo družbi GORICA - splošno gradbeno podjetje d.d. - v likvidaciji kot dolžniku, da sama nosi stroške predhodnega stečajnega postopka.
Mestna občina Nova Gorica je od medijev izvedela za današnje sporočilo za javnost družbe SGP Gorica v likvidaciji. Navedbe omenjene družbe v sporočilu za javnost so žaljive in tendenciozne."