Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Redno mesečno srečanje županov

DATUM OBJAVE 14. februar 2011
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Župani so se pogovarjali o financiranju delovanja Ambulante za zdravljenje odvisnosti v Zdravstvenem domu Nova Gorica. Strinjali so se, da bodo skupaj krili stroške njenega delovanja, obenem pa so dogovorili, da bodo poslali skupno pismo vsem tistim občinam, ki so prejemnice sredstev iz naslova koncesije od iger na srečo, da bi se tudi te vključile v financiranje omenjene ambulante. Odvisniki, ki se po pomoč zatečejo v to ambulanto, namreč prihajajo iz najrazličnejših občin in ne samo iz šestih, ožjih Goriških. Delež, ki ga za delovanje ambulante ne krije zdravstvena zavarovalnica, je dosedaj v celoti krila Mestna občina Nova Gorica.
Župani so nadaljevali pogovore o ustanavljanju skupnih služb za določena področja. Tako so se dogovorili, da bosta Mestna občina Nova Gorica in Občina Brda ustanovili skupno redarsko službo, vse občine pa naj bi nadaljevale s pripravo za skupno revizijsko službo.
Župani so na sestanku podprli predlog Pokrajinskih svetov Združenj borcev za vrednote NOB severne in južne Primorske, da v letih, ko ni organizirana državna proslava priključitve Primorske k matični domovini, primorske občine organizirajo enotno skupno proslavo, in sicer vsako leto v drugi občini.
Na predlog poslanca Mirka Brulca so se župani dogovorili, da bodo pisali vladi, da bi bil sedež Urada RS za nadzor prirejanja iger na srečo na Goriškem.
Na srečanju so spregovorili tudi o novem predlogu za pokrajinsko razdelitev Slovenije. Večinsko mnenje županov je, da je predlog neustrezen, tako časovno kot vsebinsko. Župani se zavzemajo za pokrajino na območju severne Primorske, ime pri tem ne igra ključne vloge, so se strinjali župani.