Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Župani ožje Goriške o bližajočem se obisku vlade na Goriškem

DATUM OBJAVE 07. marec 2011
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Župani so srečanje posvetili bližajočemu se obisku vlade na Goriškem, na katerem želijo pristojnim ministrom predstaviti najbolj pereča aktualna vprašanja, obenem pa tudi primere dobrih praks. Področja, ki so trenutna najbolj obremenjena z odprtimi vprašanji, so: cestna in železniška infrastruktura, kanalizacijski sistemi, CERO, oskrba starejših občanov, namakalni sistem Vogršček, poplavna problematika ter seveda vprašanja gospodarskega razvoja.
Župani so se seznanili tudi s pripravami na okroglo mizo v okviru sporazuma »S partnerskim sodelovanjem do boljšega dialoga«, ki ga je septembra lani med drugimi podpisalo vseh šest občin. Okrogla miza, ki bo 23. marca v Šempetru, bo obravnavala dve temi: vzpostavljanje Regionalnega ekonomskega socialnega sveta v novogoriški subregiji in brezposelnost in iskanje poti odpiranja novih delovnih mest. Župani podpirajo dialog kot obliko reševanja napetosti med sindikati, državo in delodajalci.
Direktor RRA-ja severne Primorske Črtomir Špacapan je župane seznanil z idejno zasnovo projekta Kupujemo Goriško (Prijatelji podeželja). Projekt predvideva podporo pri distribuciji in logistiki odkupa lokalnih kmetijskih proizvodov. Njegova strateška usmeritev je ohranjanje naravnega okolja, spodbujanje razvoja kmetijske krajine in promocija zdravega, okolju prijaznejšega življenja. Župani so projekt podprli.