Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Srečanje županov ožje Goriške z ministrom Žarničem

DATUM OBJAVE 22. marec 2011
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Ministru so predstavili težave na terenu, ki se pojavljajo ob večjih poplavah, ki so povezane zlasti s slabim vzdrževanjem strug. Od ministrstva pričakujejo konkretnejše vzdrževalne ukrepe, saj je bilo sistemskih rešitev že veliko, konkretne realizacije v praksi pa malo. Minister jim je obljubil učinkovitejši nadzor nad državnimi koncesionarji, ki opravljajo delo na terenu in pomoč pri izdelavi letalskih posnetkov vodnih območij, ki naj bi služili za nadaljnje ukrepe pri protipoplavni zaščiti. Po pričakovanju ministra naj bi prav občine skrbele za večjo informiranost ministrstva o težavah na terenu, župani pa s strani ministrstva pričakujejo predvsem realnejše in hitrejše ukrepanje.
Ministru so župani predstavili tudi najnujnejšo obnovo zadrževalnika Vogršček in ga prosili za uskladitev z Ministrstvom za kmetijstvo, da bi se lahko čim prej začelo z nujnimi deli. Minister jim je obljubil pomoč. Na ministrstvu pa bodo razmislili tudi o možnih hitrih ukrepih glede zaščite sadnega drevja proti slani, za katero je trenutno v Vogrščku premalo vode.
Novogoriški župan Matej Arčon je ministra opozoril tudi na težave prebivalcev zaradi plazu Šmihel. Zaradi nesaniranega plazu ljudje namreč ne morejo obnavljati ali dograditi objektov.
Minister je županom zagotovil, da bo odgovore na odprta vprašanja skušal podati že v okviru obiska Vlade RS na Goriškem v sredo 30. marca.