Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Podpisano podaljšanje sporazuma o urejanju avtotaksi prevozov na območju mest Nove Gorice in Gorice

DATUM OBJAVE 25. marec 2011
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet županaSporazum, ki ureja poslovne odnose med taksisti na obeh straneh meje, so konec leta 2009 sklenili Mestna občina Nova Gorica, Občina Gorica, Območna obrtno - podjetniška zbornica Nova Gorica, Območna zbornica GZS za severno Primorsko ter Združenje obrtnikov Gorica (Confartigianto iz Gorice). Ob upoštevanju zakonskih določil, ki veljajo za področje avtotaksi prevozov tako v Republiki Sloveniji kot v Republiki Italiji, je sporazum uredil problematiko prevzemanja potnikov z obeh strani meje in uvedel enotno ceno na območju mest Nove Gorice in Gorice. Na njegovi osnovi lahko taksisti na obeh straneh meje občasno prevzemajo potnike tudi izven območja veljavnosti dovoljenja ter obenem o kršitvah obveščajo novogoriško in goriško obrtno zbornico. Podpisniki so na današnji uradni slovesnosti podaljšali veljavnost sporazuma med taksisti v Novi Gorici in Gorici do 31. decembra 2013.
Tako župan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon kot podžupan Občine Gorica Fabio Gentile sta poudarila, da je sporazum pomemben dosežek čezmejnega sodelovanja in da je njegovo izvajanje predvsem primer dobre prakse. Z dialogom in razumevanjem je mogoče premostiti težave in delovati v korist prebivalcev obeh mest ter drugih obiskovalcev, sta še poudarila.