Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Obisk azerbajdžanske gospodarske delegacije in predsednika Azerbajdžana v Mestni občini Nova Gorica

DATUM OBJAVE 08. junij 2011
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Sodelovanje med Mestno občino Nova Gorica in Azerbajdžanom je stkano prav na osnovi spomina na Mihajla, ki se ga še zelo dobro spominjajo starejši občani iz Vitovelj, Šempasa in okolice. Pri kulturnih stikih je zelo dejavno Društvo prijateljstva Slovenije in Azerbajdžana, ki mu predseduje Ivan Bašin. O Mihajlu je azerbajdžanski režiser Tahir Aliyev posnel tudi dokumentarni film, ki je bil lani premierno predvajan v Šempasu. V azerbajdžanski prestolnici Baku pa je postavljen filmski studio, ki nosi ime Nova Gorica.

Kulturno in turistično sodelovanje je dobra osnova za gospodarske stike, za katere si prizadevamo v Mestni občini Nova Gorica. Povezali smo se z Gospodarsko zbornico Slovenije Območno enoto Nova Gorica, Javno agencijo RS za podjetništvo in tuje trge (JAPTI) in zunanjim ministrstvom ter pripravili obisk številčne azerbajdžanske gospodarske delegacije na Goriškem. Jutri, v četrtek, 9. junija 2011, bomo tako ob 10. uri v konferenčni dvorani Pinta Hotela Perla v Novi Gorici organizirali poslovno konferenco in bilateralna srečanja med azerbajdžanskimi in domačimi gospodarstveniki.

Gospodarsko delegacijo bo danes, ob 17. uri, na gradu Kromberk sprejel župan MO Nova Gorica in državni svetnik Matej Arčon. Na letališču Jožeta Pučnika pa so goste že ob 14. uri pozdravili direktorica GZS Območne zbornice za severno Primorsko Mirjam Božič, načelnica Oddelka za gospodarstvo MO Nova Gorica Tatjana Gregorčič ter predstavnika Društva prijateljstva Slovenije in Azerbajdžana Ivan Bašin ter Rajko Slokar.