Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Noč raziskovalcev na Trgu Evrope

DATUM OBJAVE 13. september 2011
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Na osrednji lokaciji primorskega dogajanja, na Trgu Evrope, ki preko mejne črte združuje Novo Gorico in Gorico, se bodo posvetili različnim vejam znanosti – znanosti o vinu, biotehnologiji in kemiji, oblikovanju letal, jezikih in komunikaicji idr., glavno vlogo pri tem pa bodo imeli raziskovalci sami. Ti “navadni ljudje z nenavadnimi poklici” bodo stopili v stik z obiskovalci in jim poleg njihovega dela in dosežkov predstavili tudi vsakdanje življenje raziskovalca. Na lokaciji v centru Vidma pa bodo razkrivali, kaj dela znanost v kuhinji ter kaj pomeni virtualno v telesu. Trgi in ulice v Novi Gorici, Gorici in Vidmu se torej pripravljajo na praznik znanosti v obliki številnih predstavitev eksperimentov, srečanj, razstav, spletnih videokonferenc, interaktivnih instalacij, multimedijskega performansa in brezplačnih vodenih obiskov laboratorijev, ki bodo medsebojno prepletli različne poglede na raziskovanje ter znanost v vseh treh obmejnih mestih. Brezplačni avtobus bo obiskovalce prevažal med osrednjo lokacijo Trga Evrope in centrom Nove Gorice ter Ulico Svete Klare in Križno ulico v Gorici.

Noč raziskovalcev bo aktivno vključila tudi študente Univerze v Novi Gorici in dijake višjih letnikov, ki bodo skupaj z učitelji pomagali organizirati dogodek, pripravili pa bodo tudi različna tekmovanja in natečaje. Noč raziskovalcev se tako napoveduje kot eden izmed najpomembnejših doprinosov k širjenju znanosti in kulturne izmenjave na tem območju, kjer bo kopica zanimivih znanstvenic predstavljala svoje delo in življenje.

Spletni naslov: Goriško-Videmska Noč raziskovalcev: http://www.ung.si/si/raziskave/noc-raziskovalcev/