Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Dnevi odprtih vrat 2011 v Novi Gorici - »Evropa v našem mestu«

DATUM OBJAVE 26. september 2011
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Vabimo vas, da se nam pridružite na lokalnem dogodku »Evropa v našem mestu«, ki se bo odvijal v Novi Gorici v torek, 27. septembra 2011, med 10. in 12. uro v Veliki dvorani Mestne občine Nova Gorica.
Na okrogli mizi bomo predstavili projekte v okviru programa čezmejnega sodelovanja Slovenija – Italija 2007–2013. Glavni namen dogodka je izmenjava dobrih praks in predstavitev projektnih rezultatov. Predstavili bomo aktivnosti v okviru nekaterih uspešnih mednarodnih oziroma čezmejnih projektov ter projektne ideje, ki jih nameravamo realizirati v prihodnosti. Razpravljali bomo tudi o Novi Gorici kot mestu z geostrateško lego na meji z Italijo, na križišču pomembnih prometnih poti iz zahodne v srednjo in jugovzhodno Evropo. Na okrogli mizi bodo sodelovali predstavniki Službe Vlade RS za lokalno samoupravo in regionalno politiko, predstavniki goriških občin, RRA severne Primorske in slovenski partnerji v čezmejnih projektih.

Dogodek DNEVI ODPRTIH VRAT 2011 (OPEN DAYS 2011) je s 6000 udeleženci ključni letni dogodek Evropske unije, v okviru katerega imajo nacionalne, regionalne in lokalne oblasti možnost, da se srečajo, predstavijo in skupaj debatirajo o kohezijski politiki EU, njenih rezultatih in načrtih v prihodnje. Letošnji dogodek se bo odvijal med 10. in 13. oktobrom v Bruslju. Dogodek organizira Odbor regij EU in Generalni direktorat Evropske komisije za regionalno politiko v sodelovanju z Evropskim parlamentom, Predsedstvom EU ter 206 regijami in mesti iz 35 držav.
Cilji dogodka Dnevi odprtih vrat 2011 je izmenjava dobrih praks na področju regionalnega in urbanega razvojna, lažje mreženje med administracijami različnih držav s pomočjo strukturnih sredstev ter prispevek h konstruktivni debati o dosežkih in perspektivah kohezijske politike.
206 regij in mest iz 27 držav članic in 8 tretjih držav se bo udeležilo dogodka DNEVI ODPRTIH VRAT 2011. 23 regionalnih partnerstev bo k programu dogodka prispevalo s 24 delavnicami in več kot 100 seminarji, ki bodo potekali v okviru OPEN DAYS 2011 v Bruslju. Poleg tega bo Odbor regij gostil okoli 35 delavnic v okviru dogodka Meeting Place, ki se večinoma osredotoča na javno-zasebnega partnerstva.
V letu 2011 se bo dogodek osredotočil na tri teme:

• Evropa 2020: Kako naj kohezijska politika in strukturni skladi prispevajo k pametni, trajnostni in vključujoči rasti?
• Boljši rezultati: Kako lahko EU izboljša izvajanje kohezijske politike danes in po letu 2013?
• Geografski vidik: Dobra praksa na področju urbanega razvoja in teritorialnega sodelovanja. Česa se lahko naučimo na primerih iz tretjih držav?

Dnevi odprtih vrat pa ne bodo potekali le v Bruslju. Od septembra do novembra se bo v 35 državah zvrstilo okoli 250 lokalnih prireditev, ki jih bodo organizirale partnerske regije in mesta pod geslom „Evropa v naših regijah/Evropa v našem mestu“. Pobuda bo poleg ozaveščanja o naložbah EU v projekte, ki vplivajo na vsakodnevno življenje državljanov v Evropi, omogočila tudi razpravo o prihodnji kohezijski politiki za širše občinstvo.